Tokat'ta oturan İbrahim Ertürk, 6 yıl önce amcası Abdullah Ertürk'ün kızı H.E. ile evlendi. Çift düğünün ardından İstanbul'da yaşamaya başladı. İki çocuğu olan çift arasında daha sonra tartışmalar başladı. Yaşanan tartışmaların ardından İbrahim Ertürk, eşine boşanma davası açtı. Dava sonrası çift üç ay önce ayrıldı. Kocasından boşanan H.E., iki çocuğuyla birlikte memleketi Tokat'a döndü. H.E., Karşıyaka mahallesinde bulunan bir pastanede çalışmaya başladı. Bu arada İstanbul'da serbest meslekle ile uğraştığı öğrenilen İbrahim Ertük, eski eşini arayarak barışmak istediğini söyledi. Fakat H.E. bu isteğini reddetti. Bunun üzerine İbrahim Ertürk bu sabah memleketi Tokat'a geldi. Ertürk, öğleden sonra H.E.'nin çalıştığı pastaneye giderek mesai bitimi takip etti. Bir süre H.E.'yi izleyen Ertürk, markete doğru ilerleyen iki çocuğunun annesi eski eşini sırtından bıçakladı. Olayın ardından İbrahim Ertürk, kaçtı.

Kanlar içinde yere yığılıp acı içinde kıvranan genç kadın, olay yerine gelen ambulansla Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçan İbrahim Ertürk polis ekiplerince yakalandı. Ertürk, polise verdiği ifadede eski eşini kıskandığı için bıçakladığını söyledi. Hastaneye kaldırılan genç kadının ameliyata alındığı öğrenildi.

Kızının eski eşi tarafından bıçaklanmasının ardından hastaneye gelen baba Abdullah Ertürk, "Adalet, hukuk yerini bulsun. Yakalandıysa, içeri attıklarında üç beş gün yatırıp da ondan sonra salıvermesinler. Böyle kişiler cezası neyse yatsın, çıkarmasınlar yani. Bir başkalarının canı yanmasın" dedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

MT, FY (EA/SSA)