Bodrum'un Torba Mahallesi Rıza Anter Caddesi'nde 20 numaradaki üç katlı binada bulunan Ege Çadır Brandacılık adlı işyerinde geçen 13 Haziran'da elektrik kablolarının eriyerek birbirine temas etmesi sonucu yangın çıktı. İşyeri çalışanları yangını söndüremeyince itfaiyeden yardım istedi. Yangın itfaiyenin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alınıp söndürüldü. Aynı işyerinde bugün saat 07.45 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yine yangın çıktı. Yangının başladığı sırada binanın zemin katında bulunan koğuşta uyuyan 12 işçi, çevredeki işyerlerinin sahipleri tarafından uyandırıldı ve binadan çıkmaları sağlandı. İşçilerle çevredekiler yangına müdahale ederken, itfaiye ile polis ekiplerine de haber verildi.

ÜÇ KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Alevlerin bir anda sardığı işyerinde kumaş ve plastik malzemeler hızla yanarken, bazı malzemeleri dışarı çıkartmak için uğraşan çalışanlar büyük tehlike atlattı. Bodrum Belediyesi'ne ait 6 itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle binanın bitişiğindeki bazı işyerleri de zarar gördü. Polis bir süre Bodrum-Torba ve Gündoğan yolunu araç trafiğine kapattı. İşyerindeki çadır kumaş ve plastik malzemeleri dışarıya çıkartmak isteyen 1'i kadın 3 kişi dumandan etkilendi ve sağlık ekipleri tarafından ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan üç kişinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İKİNCİ KEZ ŞOK YAŞADI

İlk yangında yaklaşık 80 bin liralık zararın meydana geldiği işyerinin sahibi, evli ve iki çocuk babası 48 yaşındaki Erdoğan Kılıç, ikinci kez yangın çıktığını öğrenince 20 yaşındaki oğlu Eren Kılıç ile olay yerine geldi. Sinir krizi geçiren Erdoğan Kılıç'ı arkadaşları güçlükle sakinleştirdi.

Başladığı sırada yangını görüp uyuyan işçileri uyaran ve itfaiyeye haber veren su tesisatçısı 45 yaşındaki Nihat Balkı, "Kendi işyerime gittiğim sırada, arkadaşımızın işyerinin yandığını gördüm. Diğer arkadaşlarla işçileri uyandırdık, itfaiyeye haber verdik. Arkadaşımızın zararı büyük" dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı, işyeri sahibi Kılıç ve çalışanların ifadesine başvurulacağı belirtildi.



YA(AÖ/CK)