Geçen cuma günü saat 23.00 sıralarında, Alsancak’taki Meksika Sokağı üzerinde meydana gelen olayda, suç örgütü elebaşı olmak ve cinayete azmettirmekten hükümlü cezaevindeki Erol Beşok’un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile akaryakıt işinin dışında Pasaport’da bir restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, iddiaya göre cumartesi günleri kumar organizasyonu düzenleme konusunda karşı karşıya geldi. Yaralamaya azmettirmek suçundan girdiği cezaevinden 2 ay önce çıkan Esat Beşok, konuşmak için bir restoranda buluştuğu İdris Turşak ile tartıştı. Bu sırada Turşak, kendisine tokat attığı belirtilen Beşok ile yanındaki Yasin Coşkun'u başlarından tabancayla vurdu. İdris Turşak da, kaçmaya çalışırken, Esat Beşok’un yanındakilerle girdiği silahlı çatışmada öldürüldü. Bu sırada başka bir restoranda yemek yiyen mimar Sinan Tamtürk de koluna isabet eden kurşunla yaralandı. Kamera kayıtları, görgü tanıklarının ifadeleri, telefon görüşmesi trafiğinden, Esat Beşok’la, İdris Turşak’ın, restoranda buluşmasının, konuşmalarının ve silahlı çatışmanın, 8 dakika sürdüğü belirlendi.

TATLISES’İN DOKTORLARI ÇAĞIRILACAK

Bu arada, daha önce bir yaralama olayından dolayı aralarında husumet olduğu belirtilen ve olay yerine yakın oturan işadamı Vedat Orhan Çelenk’in hastaneye kendi aracıyla götürdüğü Esat Beşok’un, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiği bildirildi. Sağlık durumunda değişiklik olmayan Beşok’un ailesinin, tedavinin gidişatına göre, İstanbul’da silahlı saldırıda başından yaralanan İbrahim Tatlıses’i ameliyat eden doktorlardan yardım isteyeceği öne sürüldü.

ÇELİK YELEK VE ZIRHLI ARAÇLA GÖNDERİLDİLER

Olayın ardından araştırma başlatan polisin gözaltına aldığı 5 zanlıdan, tedavisinin ardından taburcu edilen 34 yaşındaki Yasin Coşkun, Beşok’un yanında bulunan 28 yaşındaki Halil Emre ile Turşak’ın şoförü 36 yaşındaki İsmet Ertürk Tarı, işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. İfadelerinde, olay yerinde bulunmadıklarını ileri süren 3 şüpheli, çelik yelek giydirilip, zırhlı polis aracıyla adliyeye sevkedildi. Olayla ilgili iki kişinin de arandığı bildirildi.



TY(İÖ/İD)