Olay, geçen cumartesi gecesi saat 02.30 ile 05.30 saatleri arasında Yenimahalle İnönü Caddesi’ndeki kaymakamlık konutu karşısında bulunan işyeri ile Gazibey Mahallesi Yeni Yol Sokak üzerindeki markette meydana geldi. Çeşitli malzemeler satan işyerinin sahibi 40 yaşındaki Bahattin Atabey, sabah Yenimahalle'deki dükkana geldiğinde kapının üzerindeki camın kırık olduğunu görünce polis ekiplerine haber verdi. Yapılan incelemede camdan içeri giren ve kimliği henüz belirlenemeyen hırsızlık şüphelisinin 70 kol saati, 150 gümüş yüzük ve yaklaşık 300 liralık madeni parayı çaldığı belirlendi. İşyerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, eşkali çıkarılan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, işyeri kapısının üst camını kıran şüpheli içeri girdikten sonra rahat hareketleriyle dikkat çekiyor. Kameraya aldırmadan işyerinde dolaşan şüpheli, kasadan ve reyonlardan dilediklerini alarak kaçıyor. İşyeri sahibi Bahattin Atabey, hırsızın kısa sürede yakalanmasını istediğini söyleyerek şöyle konuştu:

"İşyerimi saat 22.00 sıralarında kapadım. Yollarda kimseler yoktu. Ama bizi takip eden birileri varmış demek ki. Biz eve girdik, onlar etrafı kesip işyerimize girmişler. 20 metre karşımızda da kaymakamlık konutu var. Orda bekleyen polis var. Oradan da kimseler görmemiş. Hayret edilecek bir olay. Eldiven takan hırsız dükkanımın içerisinde gelişigüzel gezmiş, karıştırmış. İşine yarayanları almış. Komşumuzun da bizim de güvenlik kamerasına hırsızın yüzü net bir şekilde yansımış; gördük, inceledik. Çok üzgünüm. İnşallah başkalarının da canı yanmaz. Malkara Emniyeti'nden hırsızın bir an önce yakalanmasını istiyoruz."

KAPIYI AÇAMAYINCA CAMDAN GİRDİ

Diğer hırsızlık olayı ise aynı gece Gazibey Mahallesi’ndeki markette meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre aynı kişi olduğu belirlenen şüpheli, sabah 05.00 sıralarında, 30 yaşındaki Bekir Gedik ve 35 yaşındaki Uğur Gedik kardeşlere ait iş yerlerinin kapısını levyeyle açamayınca üzerindeki camı kırarak içeri girdi. Tezgahın altından çıkardığı poşete yaklaşık 3 bin liralık sigara dolduran şüpheli, daha sonra kasadan 500 liralık madeni para aldı. Şüpheli daha sonra, girdiği camdan çıkarak kaçtı.

Market sahiplerinden Uğur Gedik, hırsızın kısa sürede yakalanmasını isteyerek, "İşyerimizi kardeşimle ikimiz saat 23.00 sıralarında kapadık ve evlerimize gittik. Böyle bir hırsızlık olayının olacağı aklımıza bile gelmezdi. İşyerimiz şehrin göbeğinde. Sabah kötü haberi aldık. Hırsızlık olayını duyunca şoke olduk. Hemen dükkanımıza gidip kamera kayıtlarını incelemeye aldık. Adam profesyonel şekilde çalışmış. Yaklaşık yarım saat işyerinde kalmış. Sanki babasının malını alıyor. Ailece çok üzgünüz, hırsızın bir an önce yakalanmasını istiyoruz" dedi.

Güvenlik kamerası kayıtlarını izleyip, işyerlerinde parmak izi incelemesi yapan polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.



MY(LK/CK)