İzmir'in Menemen İlçesi'ne bağlı Hasanlar Köyü'nde, yağmur nedeniyle kabaran nehir sularının altında kalan köprüden geçtiği sırada yönetimindeki traktörün devrilmesiyle kaybolan Hasan Kazak'ı arama çalışmaları sürüyor. Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir Emniyeti Deniz Şube Müdürlüğü, Sivil Savunma ile itfaiye ekiplerinin, balık adam ve botlarla nehirde sürdürdükleri aramalardan sonuç alınamadı. Nehir sularının geçtiği bölgede bulunan özellikle ağaçlarla kaplı alanların daha dikkatli arandığı belirtildi. Gediz Nehri'nin, bu bölgeden yaklaşık 40 kilometre sonra denize ulaştığı vurgulanırken, ekiplerin aramaları sırasında, suyun kapladığı köprünün yanında bulunan traktör ise vinç yardımıyla çıkartıldı.

ANNE HASTANEYE KALDIRILDI

Dört yıl önce teğmen kızını trafik kazasında kaybettikten sonra bütün sevgisini geriye kalan tek evladı Hasan Kazak'a veren anne Şefika Kazak, yaşadığı acıya daha fazla dayanamayarak fenalaştı. Şefika Kazak, ambulansla Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

YENİ KÖPRÜ İSTENMEMİŞ

Özellikle yaz aylarında tarım ürünlerinin toplanması sırasında köprünün çiftçiler tarafından yoğun olarak kullanıldığı belirtildi. Su seviyesinin azalmasıyla köprüden rahatlıkla geçildiği dile getirildi. Köylülerin anlattığına göre ise, özellikle kış aylarında su altında kalan köprünün yerine yenisinin yapılması için zaman zaman başvuruların olduğu, ancak bundan tarlalara zarar vereceği düşüncesiyle vazgeçildiği dile getirildi. Bu arada Kore Gazisi dede Hasan Kazak'ın, kendisiyle aynı ismi taşıyan torununu köprüyü görmeden traktörle suya girmemesi için uyardığı öne sürüldü.



DHA(AÖ/COŞ)