Uzun süredir karaciğer yetmezliği tedavisi gören Cemil Özeren, bugün öğlen saatlerinde Bahçelievler'de özel bir hastanede yaşamını yitirdi. Ölüm haberinin duyulmasının ardından sevenleri hastaneye akın etti.



Hastane adına açıklama yapan Uzman Dr. Kadir Doğruer "Tüm yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Uzun zamandır karaciğer yetmezliği nedeniyle takip edildiğini biliyoruz. Bize dün sevkedilmişti. Dün geldiğinde çok organ yetmezliği nedeniyle kritik bir durumdaydı. Çok ileri yaşam destek müdahaleleri yapıldı ancak bunlara yanıt alınamadı. Sabaha doğru durumu çok ağırlaştı ve öğlen saatlerinde vefat etti. Bize daha ileri müdahaleler yapılabilmesi ümidiyle getirildi. Karaciğer yetmezliği çok ileri düzeydeydi. Bu düzeydeki bir durumdan kurtulmak mümkün değil" dedi.


Özeren'in otuz yıllık arkadaşı, Ayna Grubu'nun solisti Erhan Güleryüz çok üzgün olduğunu söyledi. Güleryüz, "Günlerdir hastanede Cemil’i yalnız bırakmayan bütün sevenleri ve arkadaşlarına çok teşekkür ederiz. Bu sabah yanına girdim. Elini tuttum anlattım. Tabii altı gündür zihni kapalı. Bu sabah arkadaşımı kaybettim. Melek gibi bir insandı. Çok seveni vardı. Onu çok özleyeceğimizi söyleyebilirim. En son beş gün önce yanındaydık. Yeni albüm çalışmasıyla alakalı, bir süre önce bizim stüdyoda başlamıştık, solo albüm çalışmasıyla alakalı hayallerini anlattı. Ondan sonraki gün zihni kapandı. Bütün üniversite arkadaşları ailesi arkadaşımızın yanındaydık.  Babası rahatsızlandı şu anda hastanede. Yarın Fatih Camii'nden kaldıracağız. Cemil benim otuz yıllık arkadaşım dışlanma falan söz konusu olamaz" dedi.


Özeren’in üniversiteden beri arkadaşı olduğunu belirten Arslan Hoşman ise gazetecilere  yaptığı açıklamada Özeren'in ilk yatırıldığı hastanenin imkanlarının sınırlı olduğunu  belirterek "Doktorların yorumu geç kaldınız. Üç beş gün evvel gelseydiniz herşey farklı olabilirdi dendi. Diğer hastanede gerekli imkanlar yoktu. Hastane başhekimi bile hastanızı buradan alın dedi. Çok uğraştık oradan alabilmek için. Hastane göndermek için çok uğraştı ancak ailesi imza atmadan bir kişiyi nasıl hastaneden çıkartabilirsiniz. Aile maddi nedenler ya da başka nedenlerle böyle davrandı. İnsanlar kafaları karışıkken her şeyi yapabilir. Çok yazıp çizdiler, yanlış yönlendirdiler. Kastettiğim bu insan herkesin elini ayağını bağladı. Vampir cinsi birisi bu. Artık herkesin istediği oldu. Cemil öldü. Herkes de rahatladı. Bu saatten sonra herkese kına yollayacağım. Yanlız kalması kendi seçimiydi. Kendisi yanlızlığı tercih etti. Hakları çok yendi. Tüm sanatçıların hakkı yeniyor. Tüm sanatçıların başında menejer denen belalar var. Ve kanlarını emiyorlar. İnsan kandırılırsa, üç kağıda getirilirse terk eder. Cemil bizi terketti. Bizden sürekli kaçmasının nedeni kendisinden utanması. Apartmanın en yukarısından en aşağısına iniyorsunuz. 15 gündür Erhan’la beraber yanındayız. Üç gün önce çok iyi bir varlık gösterdi. Elimizi sıktı, kafasını salladı. Arkadaşımız tekarar gitar çalıp çalamayacağını sordu. Kafasını çalamam artık gibi salladı. Kalk ordan artık dedik. Bize güldü. Ama dün ben yattığı yerde resmen ölen bir adam gördüm" diye konuştu.


Hayatını kaybeden Özeren’in yarın öğle namazında Fatih Camii’nde kılınacak namazın ardından Büyükçekmece’de toprağa verileceği öğrenildi.