Aralarında Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu 19 sanıklı dava karara bağlandı.İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki bugünkü duruşmaya KCK davası kapsamında tutuklu olan sanıklar Doğan Erbaş ve Hadice Korkut ile tutuksuz Fırat Aydınkaya katıldı. Duruşmaya katılan sanıklar ve avukatları haklarında beraat kararı verilmesini istediler.


ÜÇÜNCÜ YARGI PAKETİ KAPSAMINDA ERTELEME


Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, sanıklar İrfan Dündar ve Mahmut Şakar hakkında “yasadışı terör örgütüne üye olmak ve örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından açılan davanın “Kamuoyunda üçüncü yargı paketi olarak bilinen değişiklik" kapsamında ertelenmesine karar verdi.


AYLA AKAT ATA VE AYSEL TUĞLUK’U ‘ZAMANAŞIMI’ KURTARDI


Mahkeme, sanıklar Milletvekili Ayla Akat Ata, Doğan Erbaş, Okan Yıldız, Fırat Aydınkaya ve Aydın Oruç hakkında “yasadışı silahlı PKK terör örgütüne üye olmak" suçundan açılan davanın zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasına hükmetti. Milletvekili Aysel Tuğluk, Mahmut Şakar, Doğan Erbaş ve Bekir Kaya hakkında “Yasadışı silahlı Kongra-Gel PKK terör örgütüne üye olmak" suçundan açılan davayı da zamanaşımı nedeniyle ortadan kaldıran Mahkeme, Aysel Tuğluk, İrfan Dündar ve Gazeteci Mehmet Ali Birand’ın da aralarında olduğu 8 sanık hakkında “PKK propagandası yapmak" suçundan açılan davanın da zamanaşımı gerekçesiyle ortadan kaldırılmasına karar verdi. Aysel Tuğluk ve İrfan Dündar’ın da aralarında olduğu 8 sanığın “Avukatlık görevini kötüye kullanmak" suçundan açılan davanın zamanaşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasına karar verildi.


Dava Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın cezaevi görüşmelerindeki sözlerinin basına aktarıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma sonunda açılmıştı.