Bugün saat 16.00 sıralarında, Karabük'e 5 kilometre uzaklıkta bulunan Melise Köyü'ndeki evinin yakınında bulunan bahçede çalışan Cevat Yaşar'a ayı saldırdı. Cevat Yaşar'ın yardım çığlıklıklarını duyan 70 yaşındaki eşi Hatice Yaşar ve 28 yaşındaki oğlu Onur Yaşar hemen bahçeye koştu. Hatice ve Onur Yaşar, Cevat Yaşar'ı yerde kanlar içinde ayı ile boğuşurken gördü. Ayı, Hatice ve Onur Yaşar'a da saldırırken, bağrışmalar üzerine koşan köylüler, aileyi güçlükle kurtardı. 

Ayının saldırısı sonucu sağ kolu ve sağ bacağından yaralanan Cevat Yaşar ile hafif yaralanan eşi ve oğlu, 112 Acil servis ekiplerince kaldırıldıkları Karabük Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Karabük Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ayı yakalamak için çalışma başlatırken, jandarma ekipleri ve köylüler de arama çalışmalarına katıldı. Ayının yakalandıktan sonra rehabilitasyon merkezlerine gönderileceği bildirildi.

Köy meydanında toplanan vatandaşlar ayının vurulmasının yasak olmasından dolayı ekiplere tepki gösterdi. Köy sakinlerinden Ali Ünal, "Ayı ya yemek kokusunu aldı, ya da başka bir şeyden dolayı gelip aileye saldırdı. 3 kişi ayı ile mücadele etmiş ve yardıma gidilmesiyle hayatlarını kaybedebilirlerdi" dedi.
BD(MÇ/SSA)