Olay bugün sabah saatlerinde Hınıs İlçesi'ne bağlı Akören Köyü kırsalında meydana geldi. Hınıs'ın Akören Köyü'nde çobanlık yapan evli ve 4 çocuk babası Hilit Çelik, bir ayının saldırısına uğradı. Kolu, bacağı ve kafasında kırıklar olan Hilit Çelik, aldığı darbeler sonucu baygınlık geçirdi.

KOYUNLAR TARLAYA GİRDİ

Köye ait koyunların dağıldığı ve tarlaya girdiği haberini alan Köy Muhtarı Zülküf Büyüker, çobanı birkaç kez cep telefonuyla aradı ancak cevap alamadı. Bu sırada köye taksiyle gelen bir kişi, koyunların tarlalara girdiğini başlarında çobanı görmediğini söyledi. Bunun üzerine muhtar Büyüker, köylüyü toplayarak traktörle hayvanların bulunduğu yere gitti. Kanlar içinde yatarken buldukları çoban Çelik, "Beni ayı parçaladı" dedi. Köylüler durumu jandarmaya bildirdi. Ambulansla Hınıs Şehit Yavuz Yürekseven Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Hilit Çelik'in çekilen röntgen filmlerinde sol kol ve sağ bacağı ile vücudunun birçok yerinde kafasında kırıklar olduğu anlaşıldı.

Aşırı kan kaybeden çoban Hilit Çelik için 112 Acil Komuta Merkezi'ne bilgi verildi. Erzurum'dan ambulans helikopter istendi. Kısa sürede olay yerine gelen ambulans helikopterla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hatanesi'ne getirilen Çelik, yoğun bakıma alındı. 



Tİ(KS/AK)