İstanbul'da oturan, yaşayan yakınlarını ziyaret için memleketi olan Pülümür İlçesi'ne bağlı Boğazkaraderbent Köyü'ne gelen Mustafa Doğan, dün sabah köy yakınlarındaki ormanlık alana eşi ve akrabalarıyla birlikte piknik yapmaya gitti. Öğlen saatlerinde ormanlık alanda dolaşan Mustafa Doğan, bir anda bir ayının saldırısına uğradı. Doğan, yaklaşık 10 dakika boğuştuğu ayının burun bölgesine sert bir yumruk atınca kendisini bıraktığını iddia etti. Daha sonra yakınlarının Pülümür Belediye Başkanı Mesbut Coşkun'a haber vermesi ve Tunceli Valisi Mustafa Teşkesin'in talimatı ile olay yerine giden bir helekopterle alınan yaralı Doğan hastaneye kaldırıldı.

Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirilen Mustafa Doğan'ın bacağında kırık ve vücudunun birçok yerinde yaralanmaların olduğu tespit edildi. Doğan burada yapılan ilk müdahalenin ardından kırılan sağ bacağı için ameliyata alındı.

İKİ KEZ SALDIRDI

Hastanedeki tedavisi süren, ancak sağlık durumu iyi olan Mustafa Doğan, saldırı sırasında yaşadıklarını anlattı. Doğan, "Sabah köy yakınlarında bir yere gittik. Kahvaltı yaptıktan sonra çevrede mantar olduğunu bildiğim için, biraz mantar toplamayı düşündüm. Bu amaçla ben de bulunduğumuz yerden 500 metre kadar uzaklaştım. Bir yamaçtan çıktıktan sonra aniden karşıma çıkan ayı bana saldırdı. O sırada eşim ve yanındakiler beni hiç göremedi, sadece biraz yakın olan arkadaşım İsmail Özyol, beni uzaktan fark etti. Ben tepeden çıktıktan sonra ayı aniden önüme çıktı ve saldırmaya başladı, pençelerini açarak üzerime geldi. Elimdeki sopa ile 5-6 kez ayıya vurdum ve ayı kaçmaya başladı. Ayı kaçınca ben de geri kaçmaya başladım ve geldiğim yöne doğru kaçtım" dedi.

'HİÇ KORKMADIM 10 DAKİKA AYI İLE BOĞUŞTUM'

Mustafa Doğan, ayı ile ilk boğuşmada yara almadığını, sopa ile vurduğunda ayının korkup kaçtığını ve ayının bir daha gelemeyeceğini düşündüğünü söyleyip, şöyle devam etti:

"Biraz gittim ama bir baktım ki aniden arkadan gelen ayı, tekrar bacaklarıma pençeleri ile yapışmış. Boğuşmaya başladık. Elimde sopa vardı ama arkadan bana saldırdığı için fark edemedim ve yaklaşık 10 dakika boyunca ayı ile boğuştum. Ayı, ikinci saldırıda arkadan bacaklarıma pençeleriyle saldırınca birçok yerimden yaralandım ve ayak bileğimin o anda 1- 2 noktadan kırıldığını fark ettim. Artık kurtulmak için çabaladım ve fırsat bulduğum bir anda elimdeki sopa ile ayının burnuna bir iki kez vurdum ve burnundan kan akmaya başlayınca ayı, hiç durmadan kaçmaya başladı. Ayı hızla benden uzaklaşınca, ben de o sırada üzerimdeki şoku atmak için kendime gelmeye çalıştım ve daha sonra eşim beni telefonla aradı durumu anlatınca yanıma geldiler. İkinci saldırıdan sonra ayı uzaklaştı ormanlık alana doğru kaçarak gözden kayboldu."

'KORKMUŞ OLSADIM AYI BENİ PARÇALARDI'

Ayı saldırısı sonucu yaralanan ve sağ bacağında kırıklar oluşan Mustafa Doğan, jandarma helikopteriyle hemen hastaneye kaldırılmasının kendisini kurtardığını söyledi. Doğan, "Ayı ile 10 dakika boyunca boğuştum ve ondan hiç korkmadım. Eğer korksaydım daha kötü olurdu ve beni parçalardı. Bunun için ona direndim ve kendimi korumak için sopa ile vurdum. Yaralandıktan sona ayı benden uzaklaşınca eşim ve diğer arkadaşlar yanıma geldi. Pülümür Belediye Başkanı Mesut Çoşkun'u aradık ve daha sonra Jandarma helikopteri geldi. Jandarmanın doktoru ilk müdahaleyi yaptıktan sonra beni Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırdılar. Beni kurtarmak için çaba harcayan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayı saldırısında yaralanan Mustafa Doğan, iyileştikten sonra yine aynı bölgeye giderek piknik yapacağını söyledi.

Mustafa Doğan'ın eşi Aygün Doğan ise eşinin ayı ile boğuştuğu sırada sesleri duyduğunu ancak iki ayının kavgaya tutuştuğunu sandığını belirterek, "Meraklanıp eşimi aradım, 'Ayı sesi duydum, haberin olsun' dedim. Eşim bana, 'Ayı beni kovaladı ve yaraladı, bacağım kırıldı' dedi. Biz de hızla bölgeye doğru gittik. Daha sonra durumu ilgili yerlere haber verdikten sonra eşimi helikopterle alarak hastaneye kaldırdılar. Biz de eve döndük. Şükürler olsun eşim ölümden kurtuldu" dedi.



FD(GG/SS)