Gözaltındaki Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, "gözaltında bulunduğum süreç boyunca sadece su alacağım." açıklamasında bulundu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014 yılında düzenlenen Kobani eylemleri'ne yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, "Bu hafta boyunca yargılandığım tüm dosyaların dinleme ve hazırlıkları Zekeriya Öz ve ekibine aittir" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, emniyette verilen yemek nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Bilgen, gözaltında bulunduğu süreç boyunca sadece su içeceğini ifade etti. 

Ayhan Bilgen, "Hâlâ Türkiye’nin Zekeriya Öz’ün pisliğiyle oynamasını isteyenler, bunun herkese bulaşacağını bilmelidir. Bu hafta boyunca yargılandığım tüm dosyaların dinleme ve hazırlıkları Zekeriya Öz ve ekibine aittir" açıklamasında bulundu.

Bilgen'in Instagram hesabından paylaşılan açıklaması şöyle: 

"Hem buradaki görevliler hem de hastane personeli üzerlerine düşeni yaptı. Ama buradaki koşullarda aynı gıdaları almak, tedaviye imkân vermeyecektir. Bu nedenle bundan sonra, gözaltında bulunduğum süreç boyunca sadece su alacağım. Belediyemize kayyım atamayı düşüneneler, yüz elli yıl önce Rus askeri valisinin Kars ile ilgili hatıralarını okusunlar. Vali şehri yönetemeyince Şura kurmak zorunda kalmıştı. Son olarak bu hafta görülecek 3 yargılamama ilişkin ise şunu söylemek istiyorum: Hâlâ Türkiye’nin Zekeriya Öz’ün pisliğiyle oynamasını isteyenler, bunun herkese bulaşacağını bilmelidir. Bu hafta boyunca yargılandığım tüm dosyaların dinleme ve hazırlıkları Zekeriya Öz ve ekibine aittir."

HDP: SAĞLIK DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ ALAMIYORUZ

HDP'den yapılan açıklamada, "Ankara Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan Ayhan Bilgen, avukatlarına akşam yemeğinden zehirlendiklerini, hastaneye götürülmediklerini söyledi. Avukatların Bilgen ile yeniden görüşmesine izin verilmiyor, yöneticilerimizin sağlık durumu ile ilgili bilgi alamıyoruz" denildi.

Emniyet'ten edinilen bilgiye göre, zehirlendiğini söyleyen HDP'lilerin hastaneye götürüldüğü ifade ediliyor.