Türk Eğitim-Sen'in davetlisi olarak ilçeye gelen Sabir-Tenzile Rüstemhanlı çifti, sendikanın faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve üyelerle sohbet etti. Tenzile Rüstemhanlı daha sonra binanın ikinci katında kadın sendika üyeleriyle biraraya geldi. Burada Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla karşılanan Tenzile Rüstemhanlı, kendisine sunulan yemeklerin tadına baktı ve kestaneye ilgi gösterdi.

Türk Eğitim Sen Nazilli Şube Başkanı Olgun Ergün'ü Azerbaycan'da görev yaptığı sırada tanıdığını belirten Rüstemhanlı, "Biz Azerbaycan'da 15 yıldan bu yana 3 Mayıs Türkçülük Günü yapıyoruz. Bu günümüze Türkiye'den ve KKTC'den, dünyanın 4 bir köşesinden Türk şairler, milletvekilleri katılır. Bu günümüz bir Türk Şöleni halini alır. Olgun Ergün ile bu vesileyle tanıştık. Konuşmalarımız sırasında Azeri Türk Kadınlar Birliği'nin Aydın'da da bir şubesi olmasına karar verdik" dedi.

Azeri Türk Kadınlar Birliği'nin Avrupa'nın birçok ülkesinde, ABD'de ve Kanada'da şubesi bulunduğunu kaydeden Tenzile Rüstemhanlı, Birliğin Azerbaycan için olduğu kadar Türk dünyasının birliği için de çalışmalar yaptığını ifade etti. Azeri Türk Kadınlar Birliği'ni kurmaya, eşi Sabir Rüstemhanlı'nın kitabının tanıtımı için gittikleri Kanada'nın Toronto kentinde karar verdiğini anlatan Tenzile Rüstemhanlı, "Kanada'ya gittiğimizde Azerbaycan'ın çok zor dönemleriydi. Yeni bağımsızlığımızı kazanmıştık. Ermenistan'ı tanıyorlar ama Azerbaycan'ı hiç bilmiyorlardı. Bizleri, bakımsız, eğitimsiz biliyorlardı. Önyargılı yaklaşıyorlardı. Haritada yerini gösterdim. Azerbaycan'ı, kadınımızı anlattım ve o gün bir sivil toplum örgütü kurmak için karar aldım" dedi.

Tenzile Rüstemhanlı konuşmasının ardından Birliğin Aydın'da ve Nazilli İlçesi'nde yapılanması için düzenlenen yetki belgesini sendika üyelerinden Fatma Ergün'e teslim etti. Rüstemhanlı, Birliğin kuruluşunun tamlanmasının ardından açılışa bizzat geleceğini sözlerine ekledi. Azeri Türk Kadınlar Birliği'nin Aydın ve Nazilli'de yapılanması için yetki alan Fatma Ergün ise, Tenzile Rüstemhanlı'ya teşekkür ederek, "Bizim önceliğimiz Türk Dünyası'dır, Türk insanının mutluluğudur. Adil bir dünya düzeni bizim töremizde vardır. Bu bizlere atalarımızdan devredilmiş bir bayraktır. Sözde Ermeni soykırımı iddiaları bize yakışmayan bir yalandır. Biz Türk Dünyası'na bir katkımız olsun, çorbada biz tuzumuz olsun düşüncesiyle Azeri Türk Kadınlar Birliği'ni Aydın'da, Nazilli'de hayata geçireceğiz" dedi.