"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kaçırılan işadamı Aydın Tufan Tekin, serbest bırakılmasının ardından havayoluyla geldiği Muğla Dalaman Havaalanı'nda ailesi tarafından alkışlarla karşılandı. Türkiye'ye dönen Tekin'e Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şarbel, Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile beraberindeki heyet eşlik etti.

Cumhurbaşkanı ile hükümetin girişimlerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Tekin, "Katkıları bulunan herkese teşekkür ederim. Oraya iş için gitmiştim. Havalanından indikten 5 dakika sonra beni kaçırdılar. Ancak orada kaldığım sürece bütün insani ihtiyaçlarımı gidermeme de yardımcı oldular. Arada yer değiştiriyorduk. Gözlerimi bağlıyorlardı. 1-1 buçuk saat dolaşmamızın ardından gözlerimi açıyorlardı. Şu an ülkemdeyim çok mutluyum. Aileme kavuştum. Buraya gelmemde katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Baba Mahmut Tekin, "Bugün oğlumuza kavuşmanın mutluluğu içindeyiz. Bumutluluğu bize yaşatan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Anne, baba, erkek ve kız kardeşine sarılarak hasret gideren Tekin, Marmaristeki evine doğru yola çıktı.

Tekin, kendisini getiren ekiple vedalaşırken, Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şarbel, Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile beraberindeki heyet geldikleri özel uçak ile Ankara'ya hareket etti.


Cihan KAYA, Ercan KAYLI / DALAMAN, (Muğla)


FOTOĞRAF