Sevil Yusifova’nın, Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Suat Deniz’i ziyaretine Türk Ocakları Aydın Şube Başkanı Dr. Eyüp Doyuran ile Aydın’da görev yapan gazeteciler katıldı. Azeri gazeteci Yusifova’ya Aydın’a gerçekleştirdiği ziyaret için teşekkür eden AGC Başkanı Suat Deniz, “Türk dilinin ortak kullanılması yönünde yaptığınız çalışmalar ve dünyaya verdiğiniz mesajları büyük bir takdirle takip ettik. 20’inci yılında Hocalı Katliamı’yla ilgili verdiğiniz mücadelede takdire değer” dedi.

Türkiye ile Azerbaycan’ın iki kardeş ülke olduğunu ve Türkiye’de kendini yabancı hissetmediğini kaydeden Azerbaycan Kadın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sevil Yusifova, şunları söyledi:

“Türk dili konuşan devletlerin bir medya formu oluştu. Türk Dili Konuşan Devletler Medya Formu’nda Azerbaycan olarak aktif rol alıyoruz. Türkiye’de kadın gazeteci sayısını az gördüm. Azerbaycan’da bu sayı erkeklere oranla daha yüksek. Türkiye Türkçesinin diğer Türk devletlerinde ’iletişim diline’ çevrilmesi için platform olarak çalışmalar yapıyoruz.” 

TBMM HOCALIYI KATLİAM KABUL ETMELİ

Fransa’da Ermeni soykırımını inkarını suç sayan yasanın ardından, TBMM’nin 'Hocalı Soykırımını' tanıması yönünde karar alınmasını isteyip istemedikleri yönündeki soru üzerine Yusifova, şu cevabı verdi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, Hocalı katliamını bir soykırım gibi kabul etsin. Bu konuda İslam İşbirliği Teşkilatı Diyalog ve İşbirliği Gençler Forumu Genel Koordinatörü Leyla Aliyeva, 3 yıldır Hocalı Adalet Kampanyası yürütüyor. Bu kampanya çerçevesinde Meksika ve Pakistan’da, Hocalı soykırım olarak kabul edildi. Konu Ukrayna parlamentosunun gündeminde görüşülüyor. Bunun yanında birçok ülkede ve ABD’de de bu konuda ciddi adımlar atılmaya başlandı. Biz büyük kardeşimiz Türkiye’den çok şey umuyoruz. İnanıyoruz ki TBMM’de de bu mesele görüşülecek ve Hocalı Katliamıyla ilgili böyle bir karar alınacaktır.”