Aydın Doğan Ticaret Meslek Lisesi 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni okulun spor salonunda gerçekleştirildi. Törene, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Milliyet Gazetesi Yazarı Doğan Heper ve Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay da katıldı.

Candan Fetvacı yaptığı konuşmada, Aydın Doğan Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin arkasında olduklarını belirterek, "Sevgili öğrenciler, bugün hayatınızın hiç unutamaycağınız bir günü. Sizin, öğretmelerinizin ve mezuniyete ulaşmanızda size en büyük destek olan ailelerinizin sevincini paylaşıyorum. Her yıl bu törene büyük bir heyecan ile geliyorum, çünkü yıl boyunca sizler sınıflarınızda çalışırken biz de Aydın Doğan Vakfı (ADV) olarak öğretmenleriniz ile birlikte sizler için çalışıyoruz. ADV olarak yeteneklerinizi ve yaratıcılığınızı geliştirmek için kaliteli ortam yaratmak gayreti içindeyiz. Amacımız gelişiminizi desteklemek, sizlerin medyanın etik değerlere saygılı çağdaş liderleri olarak yetişmenize katkıda bulunmak. Siz de bu olanakları en iyi şekilde değerlendirdiniz ve bugün mezun oluyorsunuz. Bunu kutlarken heyecanlanmak da, sevinmek de hepimizin hakkı diye düşünüyorum" dedi.

BAŞLANGICIN KUTLAMASI

Mezun olacak öğrencilerin iş hayatında başarılı olacağına inandığını ifade eden Fetvacı, sözlerine şöyle devam etti:

"Birazdan diplomalarınızı alacaksınız ama bu tören aynı zamanda bir başlangıcın da kutlaması, sizler pak yakında çalışma hayatına atılıp esas başarılarınızı yaratacaksınız. Buna inanıyorum. İletişim eğitimi aldığınız Aydın Doğan Ticaret Meslek Lisesi'ne, öğretmenlerine ve siz öğrencilerine olan güvenimi yineleyerek hepinizi sevgiyle kucaklıyor ve Vakfımızın Kurucusu ve Onursal Başkanımız Sayın Aydın Doğan ve Doğan Ailesi adına bir kez daha yöneticilerinizi, öğretmenlerinizi, sizi ve ailelerinizi kutluyorum. Siz bizim gururumuzsunuz, sansınız bol, yolunuz açık olsun."

Fetvacı'nın ardından söz alan Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay ise "Bugün 2011-12 eğitim öğretim yılının kapanış töreni gerçekleştirildi. Bu öğretim yılında başarılı olan birçok öğrencimize ödüller verildi. Bunların arasından bazı isimleri söylemeden geçemeyeceğim. 'Demokratik Bir Anayasa Nasıl Olmalıdır?' konulu makale yarışmasında Türkiye Birincisi Zeynep Sarı, 'Korsanla Mücadele ve Telif Hakları' konulu kısa film yarışması kamera kategorisinde İstanbul İkincisi olan Elif Mandan ve Tuğba Delikaya. Bu arkadaşlarınız okulunuz Aydın Doğan Ticaret Meslek Lisesi'ni başarıyla temsil etmiştir" diye konuştu.

Daha sonra okulun dans gurubu 'Grease' gösterisiyle davetlilere eğlence dolu dakikalar yaşattı. Gösterinin ardından, okulu dereceyle bitiren öğrencilere hediyeleri verildi. Okul birincisi Kadriye Nilay Virani'ye laptop, okul ikincisi Berfu Ayartepe ve üçüncüsü Tuğçe Özdinç'e notebook, ilk 10'a giren öğrencilere saat ve diğer mezun öğrencilere kalem hediye edildi.

Diploma törenden sonra, okulun bahçesindeki amfi tiyatroda yerlerini alan öğrenciler, Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan'ın da aralarına katılmasının ardından hep bir ağızdan mezuniyet andını okuyup keplerini havaya attı.

TT