Aydın Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında, bugün sabah saatlerinde, daha önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li K.K. ile Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan daha önce de ihale komisyonunda görevli olduğu öğrenilen Z.B. ve Kuşadası Belediyesi’nden emekli H.D.’nin de aralarında bulunduğu toplam 10 kişi gözaltına alındı. Belediye dışındaki bazı kurumlara da baskın düzenlendiği belirtildi. Kuşadası Belediyesi’nden emekli H.D’nin ihaleye girecek firmalara danışmanlık yaptığı iddia edildi. Aydın Belediyesi’nin Park ve Bahçe İşler Müdürlüğü’nde faaliyet gösteren yüklenici firmaya ait bilgisayarlara da el konulduğu öğrenildi.

BARO BAŞKANI DESTEK VERMEK İÇİN EMNİYETTE

Aydın Barosu Başkanı Avukat Sümer Germen ile beş avukat gözaltına alınan Başkan yardımcısı K.K.’nın durumu hakkında bilgi almak ve kendisine destek olmak üzere emniyet binasına geldi. Baro Başkanı Sümer Germen, yaptığı açıklamada, “Konuşacak çok şey yok. İhaleye fesat karıştırma kapsamında soruşturma devam ediyor. Biz K.K. arkadaşımız için buraya geldik. Kendisinden eminiz ve yasalara saygılı olduğunu biliyoruz. Basın savcısı gerekirse konuyla ilgili bir açıklama yapar. Umarım gerçek adalet ortaya çıkar. Ülkede eğer gerçekten bir suç varsa, suçlular varsa, kim olursa olsun, a partili, b partili istisnasız herkes yargı önünde hesabını vermeli. Bir tarafı tutup diğer tarafı bastırırsanız, hak arama özgürlüğünü kaldırırsanız insanların adalete olan inancını sarsarsınız. O parti bu parti demiyorum kanunlar ve hukuk eşit uygulanmalı” diye konuştu.

Sorgu sırasında fenalaşan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ambulans çağrıldı. Emniyet hizmet binasına gelen sağlık ekipleri fenalaşan kişiye müdahale ettikten sonra ayrıldı.

Öte yandan Aydın Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu telefonlara çıkmazken konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.