Mezuniyet töreni, POMEM Müdürü Ramazan Erdoğan'ın konuşması ile başladı. Polis adaylarına öğüt veren Erdoğan, "Sizler 167 yıllık geçmişi olan bir teşkilatı temsil ediyorsunuz. Bugün itibariyle çok önemli ve onurlu bir görev üstlenmiş durumdasınız. Milli ve manevi değerlere bağlı, sağlam karakterli birer polis olun. Görevinizi yaparken güler yüzlü, sevecen ve hoşgörülü olun. Unutmayın ki polis gücünü halktan alır. Halka karşı amacınız korku salmak değil, halkın sorunlarını çözen, zor dönemde sığınacağı bir liman olmalısınız" dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi ve dereceye girenlerin diploma ve hediyeleri Vali Vekili Beyazıt Bestami Alkan ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. 490 polis adayı arasından ilk 10'a girenlere çeyrek altın, saat, kalem takımı ve plaket hediye edildi. Ardından dönem birincisi Emrah Yörük kütüğe plaket çaktı.

Mezun olan polis adayları, savunma ve suçluyu etkisiz hale getirme eğitiminde öğrendiklerini, özel bir gösteriyle sundu. Hazırlanan gösteri ilgiyle izlendi. Polis adaylarının oynadığı zeybek oyunu da büyük alkış aldı. Mezun polislerden Engin Keleş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel'i yaptığı karakalem portresi ile şaşırttı.

SICAK ETKİLİ OLDU

Polis ve asker adaylarının, yemin törenlerinde esas duruşta yemin etmeyi bekleme geleneği bu kez sıcak dolayısıyla bozuldu. Gölgede 42 derece sıcaklığın ölçüldüğü Aydın'da, tören alanında bekleyen polis adayları yemin anına kadar önceden yerleştirilmiş sandalyelerde oturarak bekledi. Polis adayları sadece protokol konuşmaları ve yemin etme sırasında ayağa kalktı.

Aileler, törenden sonra mezun polislerle fotoğraf çektirdi.



CU(AÖ/CK)