Atatürk Meydanı'ndaki resmi geçit töreni Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karakaş'ın halkı selamlamasıyla başladı. Vali Al, "Yüce Türk Milleti'nin, tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonunda kurduğu Cumhuriyet, Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca, gerçekleştirdiği en büyük atılım, en muhteşem zirvedir" dedi. Vali Al, daha sonra Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporcu ve öğrencileri ödüllendirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği törende şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri sergilendi. Nazilli Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterilerinin ardından resmi geçit töreninde Aydın Efeleri, jandarma ve polis ekipleri büyük alkış aldı.

5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Töreninin ardından 'Cumhuriyete Bağlılık Yürüyüşü' başladı. Yürüyüşe Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Bölge ve Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karakaş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nakiddin Buğday, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Al ve protokol ile yaklaşık 5 bin kişi 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde Adnan Menderes Bulvarı'nda yürüyüşe başladı. Yoğun katılım nedeniyle uzun kuyruğun oluştuğu yürüyüşte öğrenciler dev bir Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıdı. Vatandaşlar ellerindeki bayraklarla marşlara eşlik etti. Yürüyüşe katılmayanlar ve işyeri sahipleri de caddelerden ve evlerinin balkonlarından destek verdi. Yürüyüş, kortejin tekrar Atatürk Meydanı'na gelmesi ile sona erdi.



CU(AÖ/CK)