Aydın'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni düzenlendi. Törene, Aydın Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karakaş, Ak Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Vali Kerem Al ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Aydın Jandarma Bölge ve Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karakaş Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Valilik tarafından düzenlenen törenin sona ermesinin ardından alana gelen CHP Aydın İl Örgütü öncülüğündeki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de çelenk koyma töreni düzenledi. CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, İP Aydın İl Başkanlığı, ADD Aydın Şubesi ve bazı sivil toplum örgütleri anıta çelenklerini bıraktı. Alternatif törende resmi bayram kutlamalarına yönelik yeni düzenlemeler alkışlarla protesto edildi. İP İl Başkanı İsmail Altuntaş, 93 yıl önce bir gazetenin birinci sayfasında yayımlanmış ve Atatürk'ün mitingleri yasaklayan İstanbul hükümetine karşı sarf ettiği "Mitingler devam edecek" başlıklı yazıyı gösterdi.

Resmi bayram kutlamalarında yapılan düzenlemeye tepki gösteren CHP İl Başkanı Kalınomuz, "Törenlerde saygı duruşunu 1 dakikadan 15 saniyeye indirdiler. Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları kanları ve canlarını feda ederek kurdu. Biz efe torunuyuz. Cumhuriyeti yıkmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz ve onlar avuçlarını yalayacak" dedi.



CU(AÖ/CK)