Aydın Emniyeti Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri istihbarat çalışmasıyla Gaziantep'ten Aydın'a gümrük kaçak sigara getirileceğini belirledi. Bunun üzerine dün saat 16.00 sıralarında polis, İmamköy Kavşağı'nda önlem alıp, 23 yaşındaki M.H.P. yönetimindeki kömür yüklü 27 HY 773 plakalı kapalı kasa kamyoneti durdurdu. Kamyonette yapılan aramada kömür çuvallarının altına gizlenmiş, çeşitli markalarda 22 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Aynı dakikalarda bir başka polis ekibi de kamyonete öncülük yaptığı belirlenen 33 yaşındaki T.P. yönetimindeki 27 KP 897 plakalı otomobili durdu. T.P. ve kamyoneti kullanan kardeşi M.H.P., gözaltına alındı.

Aynı gün saat 22.00 sıralarında, bu defa Aydın şehir merkezinde başka bir Muğla plakalı bir otomobili durduran polis, 42 yaşındaki H.T. ve 38 yaşındaki Y.K.'yı gözaltına aldı. Otomobilin bagajında yapılan aramada, Muğla'dan Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne götürüldüğü anlaşılan 10 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Her iki operasyonda gözaltına alınan 4 kişinin, daha önceden aynı suçtan sabıkalı oldukları öğrenildi. Şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.



CU(AÖ/CK)