Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) Genel Başkan Yardımcısı Veli Tiryaki, Genel Sekreter Nevzat Çetin ve Arama Kurtarma Yardım ve Eğitim Derneği üyeleri Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan AKDF Genel Başkan Yardımcısı Veli Tiryaki, "Afetlerde müdahale edecek ekiplerin artık akredite almaları zorunlu hale gelmiştir. Yalova’da yapılan Arama Kurtarma Ekipleri Akreditasyon Eğitim ve Tatbikatı'na Aydın itfaiye Müdürlüğü’nden 5 kişi, toplam 20 kişilik ekip katılmış, arama kurtarma konularında yetkinlik kazanmıştır. Aydın Belediyesi ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AKDF ile Arama Kurtarma Yardım ve Eğitim Derneği üyelerinin başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Yeni tasarayla büyükşehir olması önerilen Aydın'da oluşturulacak yeni merkez ilçe belediyesinin adı konusuna da değinen Başkan Çerçioğlu, 'Efeler Belediyesi' olması yönündeki teklifi eleştirdi. Adnan Menderes'in Aydın’ın yetiştirdiği ve memlekete hizmetleri geçmiş önemli bir şahsiyet olduğuna dikkati çeken Başkan Çerçioğlu, "Aydın denince akla Adnan Menderes gelmektedir. Nasıl üniversitemizin adını Adnan Menderes koyduysak merkez ilçede oluşacak yeni ilçeye de aynı isim yakışacaktır. Hükümet Adnan Menderes ismini yeni ilçeye vermekten niye bu kadar çekiniyor anlam veremiyorum. Kimse Adnan Menderes isminden korkmasın, çekinmesin" diye konuştu.



CU(İÖ/CK) (FOOTĞRAFLI)