Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, geçen yıl 30 Eylül’e kadar Didim ve Kuşadası limanlarına 541 bin turist giriş yaparken, bu yıl aynı tarihte 500 bin turist geldi. Turistik tesislerdeki doluluk oranları yüzde 67 ile geçtiğimiz yılla aynı olurken, müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısı 612 binden 602 bine geriledi. Geçtiğimiz yıla göre artış ise 200 kişi ile Milli Park ziyaretlerinde yaşandı.

Açıklamada, ildeki kültür varlıklarıyla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verildi. İl Halk Kütüphanesi'nin restorasyonunun tamamlanarak geçici kabulünün yapıldığı, teşrifatının tamamlanmasından sonra yıl sonunda hizmete açılacağı belirtildi. Çakırbeyli Köyünde eski başbakanlardan Adnan Menderes’in isminin verileceği meydan düzenlemesiyle ilgili projenin hazırlandığı belirtilen açıklamada, İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce projenin yaklaşık maliyetinin belirlendiği ve bakanlıktan ödenek talebinde bulunulduğu kaydedildi. Önceki yıllarda durdurulan arkeolojik kazılardan Tralleis ve Nysa kazılarına Aydın Müzesi Müdürlüğü başkanlığında yeniden başlandığı ifade edilen açıklamada,“İlimizin simgesi haline gelen Tralleis Üçgözler’in restorasyon ve ışıklandırılması için çalışmalar yapılmaktadır. 2013 yılı yatırım programları içerisinde Didim Milet ve Söke Priene örenyeri çevre düzenleme çalışmaları planlanmıştır” denildi.

KUŞADASI PLAJLARI GÜNÜBİRLİKÇİLERİ KALDI

Kuşadası’nın dünyaca ünlü plajları da, sonbaharın gelmesiyle birlikte sessizliğe büründü. Her gün binlerce kişinin serinlemek için koştuğu Kadınlar Denizi, Karaova, Silver Beach, Long Beach plajlarından sadece günübirlik ilçeye gelenler ve yazlık evlerinde kalanlar yararlandı. Havaların sıcak gitmesinden istifade edenler güneşin tadını çıkardı.