CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, geçen yıl Nisan ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 23'üncü Dönem AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz ile Ordu'nun Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar'ın da aralarında bulunduğu toplam 5 kişinin rüşvet aldıklarını ileri sürerek şikayetçi oldu. Milletvekilleri, Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası'na TOKİ tarafından yapılacak 254 konutun ihale süreci ile bağlantılı olarak özel bir şirketin yetkilisi Şemsettin Özcan'ın Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ve 23'üncü dönem AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz arasında gerçekleşen para alışverişine ilişkin görüntüleri içeren 35 dakikalık CD'yi de kanıt olarak verdi.

12 YILA KADAR AĞIR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Milletvekillerinin şikayeti üzerine, dilekçeler Ağır Ceza Mahkemesi bulunan Ordu’nun Ünye İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Burada konuyla ilgili soruşturma başlatan savcı, eski Milletvekili Ayhan Yılmaz, Belediye Başkanı İzzet Gündoğar hakkında 'rüşvet almak'tan, özel şirket yöneticileri Cengiz Özcan, Şemsettin Özcan ve Hakan Alpay hakkında ise 'rüşvet vermek'ten 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

SANIKLARDAN 2'Sİ GELDİ

Bugün yapılan duruşmaya tutuksuz sanıklardan Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ile eski milletvekili Ayhan Yılmaz katıldı. 

Başkan Gündoğar, savunmasında alınan parayı bölgede yapılacak yol inşaatı nedeniyle mağdur olan köylülere dağıttıklarını söyleyerek, "İşadamı Hakan Alpay 30 bin TL'yi Ayhan Yılmaz'a verilmek üzere bana teslim etti. Oturduğumuz sırada Ayhan Yılmaz geldi. İşadamı ayrıldıktan sonra parayı köylülere göndermeden önce miktarını anlamak için Ayhan Yılmaz'la birlikte içinde bulunduğu paketten çıkararak saydık. Ardından parayı zarar gören köylülere dağıtılmak üzere köy muhtarı Kadir Ovalı'ya tutanak karşılığında teslim ettik" dedi.

Eski Milletvekili Ayhan Yılmaz da Belediye Başkanı Gündoğar'ın ifadesine katılarak suçlamaları kabul etmedi. Köylülere kendilerini mağdur etmeyecekleri konusunda söz verdiğini ileri süren Yılmaz, suç işlemediklerini söyledi.

Yaklaşık 4 saat süren duruşmayı CHP'liler Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Ankara Milletvekili Levent Gök, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da izledi.

BATUM VE KART'IN MÜDAHİLLİK TALEPLERİ KABUL EDİLMEDİ

Ünye Ağır Ceza Mahkemesi, eski milletvekili Yılmaz ile Belediye Başkanı Gündoğar arasındaki telefon konuşmalarının tespitini isteyerek duruşmayı 12 Haziran 2012 tarihine erteledi. Mahkeme heyeti, davaya müdahil olmak isteyen CHP milletvekilleri Süheyl Batum ve Atilla Kart'ın avukatlarının talepleride suçtan zarar görme olasılıkları bulunmadığından redetti.

ESKİ MİLLETVEKİLİ ARKA KAPIDAN ÇIKTI

Duruşmanın sonunda konuşan Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, olayın sadece bir iddiadan ibaret olduğunu belirterek, "Biz adalete güveniyoruz. Vatandaşımızın ve milletimizin yüzünü kara çıkaracak en ufak bir işlem yapılmadı. Burada yapılan iyi niyetli çalışmaları birileri siyasi amaçlı kullanmaktadır. O yüzden o insanlara diyorum ki gelsinler Aybastı'ya insanlara sorsunlar. Suni gündem oluşturmakla uğraşmasınlar" dedi.

Ordu eski Milletvekili Ayhan Yılmaz'ın ise adliyenin arka kapısını kullanarak basın mensuplarına görünmeden gitti.

CHP'Lİ VEKİLLER: "TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Duruşma sürerken CHP'li milletvekilleri Ankara'ya dönmek üzere Ünye'den ayrılırken Adliye önünde açıklama yaptı. Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Aybastı Belediye Başkanı'nın Ağır Ceza'da yargılanmasına rağmen AK Partinin bununla ilgili bir işlem yapmadığını belirterek, "Bu olayın takipcisi olacağız" dedi.

Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise "Türkiye'nin neresinde olursa olsun, nerede bir haksızlık, nerede halkın ekmeğine saldırı, halkın hakkına saldırı varsa Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu örnekte görüldüğü gibi oradayız. Halkın haklarına sahip çıkma kararlılığındayız" diye konuştu.