Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi'ndeki sergiye Vali Yardımcısı Metin Borazan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper ile çok sayıda sanatsever katıldı. 'Ayak İzi' adını verdiği 28'inci kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturan Ayşe Işık, yaptığı çalışmalarla tüm engellilere örnek olunacak bir davranış sergiliyor.

Adıyaman'da 5 yaşındayken geçirdiği kaza sonucu iki kolunu kaybettiğini belirten Ayşe Işık, ayaklarını elleri gibi kullanarak her türlü ihtiyacını karşılayabiliyor. Yaşama umudunu yitirmediğini, annesinin desteğiyle ayaklarını kullanmayı öğrendiğini belirten Işık "Çocukluğumdan bu yana resim yapmayı hep çok sevmişimdir. Olmazsa olmazlarımdan birisi de resim yapmaktır. Hiçbir zaman resim yapmaktan sıkılmadım. Bir şeyi başarmak için inanmak en etkili çözüm yöntemidir. Hiçbir şey imkansız değildir. İmkansız dediğimiz o şeyleri başarmak insanın kendisindedir" dedi.

TEK HAYALİ KOLLARINA KAVUŞMAK

Kendisi gibi olan ve hayata küsen engellilere seslenen Ayşe Işık, "Engelli bireylere ailelerinin yardımcı olmaları lazım, eksikliklerini hatırlatmamaları lazım. Bazen biz evde otururken annemler bana 'çay yap' diyorlar, bana engelli olduğumu hissettirmiyorlar. Engellilerin de topluma karışmalarını, hayata tutunmalarını tavsiye ediyorum. Üretken olmalılar, neyi istiyorlarsa o konuda başarılı olmalarını tavsiye ediyorum. Mutlu olmalılar, ne kadar ağlarsak ağlayalım giden geri gelmiyor, o yüzden mutlu olmamız, gülmemiz lazım" diye konuştu.

Tek hayalinin kollarına geri kavuşmak olduğunu belirten Ayşe Işık, organ nakli için Akdeniz Üniversitesi'ne de başvurduğunu kaydetti.