Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen ilk operasyonda, transit bölgede görev yapan polis, Brezilya’dan Türkiye’ye gelen, Senagal’e gidecek olan Azad Slim’in şüpheli hareketlerinden ötürü gözaltına aldı. Polis noktasına götürülen şüphelinin üst aramasında bir şey bulunamadı. Tunuslu’nun valizini açan narkotik polisi bir omuz çantası ve 10 ayakkabıda uyuşturucu zulalı olabileceğini belirledi. Çantayı falçata ile kesen ekipler zulalanmış uyuşturucuyu bulunca ayakkabıların tabanları tek tek kesildi. 10 ayakkabıda da kokain bulundu. Uyuşturucuların bulunma anları polis kameralarına da yansıdı.


AYAKKABI TABANLARINDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI


Görüntülerde, valizi açan polislerin çıkan terlik ve ayakkabılarla bir çantayı ayırdığı görülüyor. Bir narkotik polisi, eline aldığı falçatayla omuz çantasını kesiyor. Çantanın alt bölümünde, alüminyum folyo içerisinde kokaine ulaşılıyor. Daha sonra polislerin ayakkabıların kesiyor. İki ayakkabı tabanının kesilme anı görülen kamera görüntülerinde polisin ayakkabıların tabanına saklanmış kokaini bulma anları da yer alıyor.


2 KİLO 130 GRAM KOKAİN ÇIKTI


Polisin yaptığı aramalar neticesinde, bir çanta ve 10 ayakkabı tabanında 2 kilo 130 gram kokain elde edilirken, Tunuslu uyuşturucu kuryesi emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı İstanbul Adliyesi’nde tutuklandı.


48 PARFÜM TÜPÜNDE 3 KİLO 100 GRAM KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ


Diğer bir operasyonda ise Senegal açıklarındaki ada ülkesi De Cabo Verde vatandaşı, Benvinda D.M. şüpheli tavırlarından ötürü Atatürk Havalimanı transit bölgede gözaltına alındı. Brezilya’nın Sao Paolo şehrinden gelen ve Senegal’in başkenti Dakar’a gitmek için İstanbul’da aktarma bekleyen kadının valizinde arama yapan ekipler, 48 parfüm kutusu içerisinde 3 kilo 100 gram kokain ele geçirdi. Arama anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde polislerin parfüm kutularını kerpetenle açması ve içindeki uyuşturucuları bulunması görülüyor. Bu arada gözaltına alınan Benvinda D.M. emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı İstanbul Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.


VALİZİNDEN 5 KİLO 186 GRAM EROİN ÇIKTI


İlk operasyon Sabiha Gökçe Havalimanı’nda gerçekleşti. Hollanda’ya giden Osman A.’yı risk değerlendirme yöntemiyle inceleyen narkotik polisi, bu kişinin uyuşturucu kuryesi olabileceğini değerlendirdi. Gözaltına alınan şüpheli, polis noktasına götürüldü. Yapılan aramalarda,şüphelinin üzerinde bir şey çıkmadı. Ancak valizi açan polisler, bir beze sarılı halde, paketler halinde 5 kilo 186 gram eroine ulaştılar. Eroinin bulunma anları polis kamerasına da yansırken, gözaltına alınan kurye, emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği İstanbul Adliyesi’nde tutuklanarak ceza evine gönderildi.


HAVALİMANLARINDA PERSONEL ARTIŞI YAKALAMALARI ARTTIRDI


Emniyet yetkilileri son dönemlerde havalimanlarında uyuşturucu yakalamalarının arttığını belirtti. Bu artışın nedeninin ise Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki narkotik personelindeki artış olduğu dile getirildi. Yakın zamanda havalimanlarındaki narkotik personelindeki artışının neredeyse 2 katına ulaştığı belirtildi.