Yanbolu Beldesi'nde dere kenarında yaralı karacayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine giden Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürlüğü ekipleri, ayağı kırık olan ve vücudunda çok sayıda yara bulunan hayvanı Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü.

TEDAVİSİ 2 SAAT SÜRDÜ

Acil serviste seferber olan hastane görevlileri, karacanın kırık olan sol arka bacağını 2 saatlik çalışma sonucu alçıya aldı. Köpeklerin saldırması sonucu yaralandığı sanılan kanlar içindeki karacanın bazı yaralarına pansuman yapıldı. Yaralar dikiş atılarak kapatıldı.

Tedaviyi ekibiyle birlikte gerçekleştiren ortopedi doktoru Bilgehan Tanrıkulu, dişi karacanın 3 ay içinde iyileşebileceğini belirterek, "Sol bacağında parçalı kırık vardı. Vücudunda da çok sayıda diş izi belirledik. Kırığını sabitledik, sonra da alçıya aldık. Yaralara dikiş attık, antibiyotik tedavisi uyguladık. Umarım bacak kırığı kaynar. Karacanın sağlığına kavuşması için elimizden geleni yaptık" dedi.

Hastanede ilk kez bir karaca gören hastalar ve hastane çalışanları da hayvanı şaşkın gözlerle izledi, bazıları da cep telefonları ile görüntü kaydetti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürlüğü çalışanı Rahman Yüksek de karacanın bacağının büyük olasılıkla yüksekten düşme sonucu kırıldığını belirterek, "Her halde köpekler saldırıp ısırmış. Vücudunda çok sayıda yara vardı. Doktorlar gerekli müdaheleyi yaptı. Bakımının ardından en kısa zamanda doğal yaşama bırakacağız" diye konuştu.



FT(TM/CK)