Olay, Kepez İlçesi'ne bağlı Emek Mahallesi Ceyhan Caddesi'nde meydana geldi. Gece yarısı işten evine dönen 2 kişi, yol ortasında sağ ön ayağı kırık bir atı yatar durumda görünce polisi aradı. Verilen adrese gelen trafik polisleri, caddede gerekli güvenlik önlemini aldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi'ni, ardından Kepez Belediyesi'ni arayarak görevli gelmesini istedi. Ancak aradan saatler geçmesine rağmen acılar içinde kıvranan yaralı at için kimse gelmedi. 2.5 saatin sonunda gazetecilerin de girişimleri sonucu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler geldi. Ancak gelen ekiplerin Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden değil, Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü'nden olması dikkati çekti. Görevliler de atın kamyonete konulması için itfaiyeden yardım istedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait İtfaiye Kurtarma Ekibi, iple bağladığı ayağı kırık atı vinç yardımıyla Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü'nün kamyonetine koydu. Bu sırada, zaman zaman ayağa kalkmaya çalışan yaralı atı vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. At Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü. Görevlilerin çabasına rağmen at, çarpmanın etkisiyle sabaha karşı öldü.

Aşçı Turgut Ocaklar, yaşananlara tepki gösterdi. Ocaklar, "İşten geliyordum, dolmuştan indim ve atın acılar içinde yolun ortasında kıvrandığını görünce vicdanım sızladı. Hemen polisi aradım" dedi.

Tüpçüde servis elemanı olarak çalışan Ali Güngören ise "İnsanlık görevimizi yapmaya çalıştık. Trafik polisleri olmasa kimseyi buraya getiremezdik. Hayvanın ızdırabı ortada. Ayrıca yolun ortasında ve tehlike arz ediyor" diye konuştu.

Yaralı hayvanın vinçle kamyonete konulması sırasında vatandaşlarla itfaiye erleri arasında ilginç diyaloglar geçti. Hayvanın acısının dindirilmesi için veteriner gelmesi ve iğne vurması gerektiğini söyleyen vatandaşlara itfaiye erleri çaresizlikle "Biz bu hayvanı yoldan kaldırmaya geldik. Ne yapabiliriz ki" cevabını verdi.

Polis, şimdi ata çarparak yaralanmasına neden olan sürücüyü bulmaya çalışıyor.