Aya Yorgi Koyu'ndaki işletmelerin hemen bitişiğinde oturan, Çelebioğlu Holding’in sahibi aile, önce 'gürültüye gürültüyle' karşılık verdi. Aile evin bahçesine kurdurduğu dev müzik sisteminin sesini, gürültünün arttığı saatlerde sonuna kadar açtı. Geçtiğimiz günlerde İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafları biraraya getirip kurallara uyulması konusunda uzlaştırdı. Ancak geçen hafta sonu Çelebioğlu Ailesi işletmelerin kurallara yine uymadığı gerekçesiyle bu kez bahçesine direk üzerine kurdurduğu projektör aydınlatmalarını yakarak çevresindeki eğlence mekanlarını stadyum gibi aydınlattı. Önce ses, ardından ışık savaşının ardından gözler yetkililere çevrilirken Çelebioğlu Ailesi yazılı açıklama yaptı. "Çeşme Aya Yorgi Koyu'nda gerçekleştirilen yüksek sesli ve zamansız müzik yayınının, tüm iyi niyetli yaklaşımlarımıza ve kamu yetkililerinin uyarılarına karşın, istismarcı ve ısrarcı bir tutumla sürdürülüyor olması, konuya ilişkin açıklama yapma zarureti doğurmuştur" başlığıyla yapılan açıklamada, bakanlığın gürültü yönetmeliğinin saat 23.59 itibarı ile müzik sesinin kısılarak sürdürülmesi yönündeki düzenlemesi hatırlatıldı. Bu kurala başka İstanbul olmak üzere her yerde uyulduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bilindiği üzere, Aya Yorgi Koyu’nda gürültü sorunu ile ilgili olarak Çeşme Kaymakamlığı’nda İzmir Valisi Cahit Kıraç başkanlığında bir toplantı gerçekleştirilmiştir. İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Turizm’den sorumlu Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu, konunun tarafları olarak Çelebioğlu Ailesi, koydaki işletme temsilcilerinden Marrakech’in işletmecisi Mehmet Özener, Sole Mare’in işletmecisi Selim Kaptan, Paparazzi’nin İşletme Müdürü Ersin Bombatepe, Kafe Pi’nin işletmecisi Engin Yaşar, Babylon Genel Müdürü Tunç Giritlioğlu katılmıştır. Söz konusu toplantı çerçevesinde, yasada 23.59 olarak belirtilmesine rağmen, iyi niyetli bir yaklaşımla müzik ve gürültü konusunda cuma ve cumartesi günleri hariç 5 gün saat 02.00’ye, cuma ve cumartesi günleri ise saat 03.00'e kadar işletmelerin makul düzeyde müzik yayını yapması konusunda karşılıklı mutabakat sağlanmıştır."

Ancak geçen süreçte; koydaki işletmelerin büyük çoğunluğu mutabakata uyarken Marrakech adlı işletmenin ısrarla gerek süre olarak mutabık kalınan saatlere uymdığı, gerekse ses düzeyi olarak limitlerini sürekli aştığı iddia edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Hal böyle olunca, Çelebioğlu Ailesi avukatları aracılığı ile; hukuki hakların korunması için, resmi mercilere şikayet başvurularını gerçekleştirmiştir. Üç haftalık tecrübeden anlaşılacağı üzere, Marrakech adlı işletme mutabakata varılan saatler ve ilgili yasal düzenlemelere uygun müzik yayını yapmak yerine, bu keyfi tutumunu konuyu başka platformlara taşıyarak anlaşılmaz ve ısrarcı bir hale getirmektedir. Celebioğlu ailesi ve tüm Çeşme sakinleri adına talebimiz; Çeşme Aya Yorgi Koyu’nda işletmeler ile birlikte yaşamımızı karşılıklı anlayış içinde sürdürmek ve işletmelerin faaliyetlerine engel teşkil etmek gibi bir niyetimizin olmadığını özellikle vurgulamaktır. Çelebioğlu Ailesi direkt faaliyetleri ve üstlendiği sponsorluklarla, Türk turizmine büyük ölçekli katkılarda bulunmaktadır. Zira turizm; Çelebi Grubu’nun ana faaliyet alanlarının kapsadığı önemli bir sektördür. Dünyada önemli turizm aktivitelerinin olduğu bütün ülkelerde 'açık havada müzik' yayınlarına gece 00.00’dan sonra müsaade edilmemektedir. Sonuçta dünyanın her yerinde belirlenen yasal saatler dışında gürültü içeren eğlence ancak kapalı ve izole alanlarda yapılabilmektedir. Gece belirlenmiş saat itibari ile uyku ve dinlenme hakkımızın engellenmemesi için resmi makamlardan yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde haklarımızın korumasını ve kurallara uymayan işletmeler ile ilgili gerekli yasal uygulamanın yapılmasını bekliyoruz."



İÖ(İÖ/SS)