Muğla Barosu tarafından düzenlenen 'Hukukun Üstünlüğü İçin Özgür ve Bağımsız Savunma' mitingine 11 ilçede görev yapan yaklaşık 350 avukat katıldı. Avukatlar cübbelerini giyerek adliye binası önünden 'Savunma yargılamanın temelidir', 'Avukat sorgular, talep eder ve asla vazgeçmez', 'Yargılamada sürpriz olmaz', 'Hak yerde kalmaz', 'Kötü bir yargılama zulmün en berbat biçimidir', 'Kanunu uygulayan karar verenden daha kuvvetlidir', 'Türkiye savunmana sahip çık' dövizleri taşıyarak Sınırsızlık Meydanı'na kadar yürüdü.

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Berra Besler, "İçimizde yaşadığımız hukuka ayrılıklar savunmaya yapılan müdahaleler aslında halkın hak aramak özgürlüğüne yapılan müdahaleler ve kısıtlamalardır. Bu itibarda hukukun üstünlüğü, özgür ve bağımsız savunma için Muğla Barosu'nun düzenlemiş olduğu coşkulu mitingden onur duyuyorum. Cumhuriyet değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkarak Atatürk'ün açtığı aydınlık yoldan ayrılmadan mücadelemizi sürdürüyoruz. Barolarımızla dayanışma içerisinde hukukun bu yüksek değerlerin korunması ve kollanması için elimizden ne geliyorsa yapmaktan yanayız" dedi.

Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, "Avukatız, hakkın halaskarıyız. Ne suçu ne suçluyu ne de bir davanın taraflarının kişiliklerini savunuruz. Kimin avukatıysak onun hakkını savunuruz. Menfaat odaklı değil, hak odaklıdır bütün çabalarımız. Avukatlar var oldukça şu gök kubbenin altında hakkını arayan hiç kimse yalnız kalmayacak. Biz amacımızı, ellerimizdeki şu üç büyük pankartla açıklıyoruz. Herkes için adalet, adalet için avukat. devlete hiçbir şey yasalara saygılı olmak kadar yakışmaz. Bu etkinliğimizin adı hukukun üstünlüğü için özgür ve bağımsız savunmadır. Bizim, hiçbir koşulda ve hiçbir zaman vazgeçemeyeceğimiz temel ilkemizdir. Hukukun üstünlüğü için öncelikli koşul, tarafsız ve bağımsız yargıdır. Devlete, hiçbir şey, yasalara saygılı olmak kadar yakışmaz. Devlet kendi yasalarını hiçe sayıyor. Avukatlık kanunu avukatlara yetkiler tanıyor. Ama idari ve adli merciler avukatlık kanunu bizi bağlamaz diyebiliyorlar" dedi.



CA(YY/RT)