TÜBAKKOM'un Emirgan Oteli'nde yapılan 11'inci dönem 2'nci üye toplantısına 26 ilden 72 avukat katıldı. Toplantıda, 8 Mart'ta yürürlüğe giren 6284 sayılı kanun tartışıldı. TÜBAKKOM Dönem Sözcüsü avukat Hidaye Kahyaoğulları, söz konusu kanunun, kadına yönelik şiddetin çok yoğun olduğu bir dönemde yürürlüğe girdiğine dikkat çekti. Kahyaoğulları, kanunun uygulanmasında birtakım aksaklıkların yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Eski kanunda tedbir kararlarını alabilecek, verebilecek tek makam aile mahkemeleriydi. Şimdi artık mülki amirlikler, bunun yanı sıra kolluk kuvvetleri ve aile mahkemeleri, çeşitli kararları aldığı için uygulamada birtakım aksaklıklar yaşanıyor. Özellikle mülki amirliklere başvuruda kimin muhatap alınacağı ya da kolluğun vermiş olduğu tedbir kararlarında uygulamanın ne şekilde gerçekleştirileceği konularında birtakım aksaklıklar oluyor. İtirazı değerlendirecek yetkili makamda ve uygulamada sakıncalar, eksiklikler var. Bununla birlikte kararın tebliğinde sıkıntılar var. Bu toplantıda amacımız, uygulamada yaşanılan bu aksaklıkları, elimizde bulunan tedbir kararlarını paylaşarak gidermeye çalışacağız."

Yarın sona erecek toplantıda, anayasa değişiklik önerileri, avukatlık yasa taslağı ve değişiklik önerileri de değerlendirilecek. Toplantının sonunda sonuç bildirgesi ise kamuoyu ile paylaşılacak. Sonuç bildirgesinde saptanan çözüm yöntemleri ve önerilerin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte tüm barolara gönderileceği belirtildi.



DS(EE/BT)