Geçen 20 Haziran'da Avukat O.C.K, arsa gösterme bahanesiyle Varsak'ta araziye götürüldükten sonra tabancayla sağ kolundan yaralanıp kaçırıldı. Avukat K'dan 1 milyon TL fidye istenmesi üzerine, parayı temin etmesi amacıyla telefonla aranan K'nın kadın arkadaşı Zeynep Kalakoğlu polise başvurdu. Parayı almak için buluşma yerine gelen İbrahim Seven, Fatih Sultan Akpınar, Melih Alpar ve Erol Uyar yakalanıp tutuklandı.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Yağma, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten yaralama, ve 6136 sayılı Silah Kanunu'na muhalefet' suçlamalarından en az 31, en fazla 58'er yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar, ilk kez çıktıkları hakim karşısında suçlamaları reddetti.

'2 GÜN AÇ DOLAŞTIRDILAR'

Duruşmaya katılan O.C.K, kaçırıldığında ateş edilmesi sonucu sağ kolunun sakat kaldığını belirterek, "Şeker hastasıyım. Beni aç olarak 2 gün boyunca bir otomobilin içinde gezdirdiler. Sanıklardan Erol Uyar, karnımın üzerine oturarak 50 kilometre yol gitti. Yani bir nevi bana işkence ettiler" dedi.

Avukat O.C.K'nın kadın arkadaşı Zeynep Kalakoğlu da, O.C.K kaçırıldıktan sonra, sanıkların kendisine telefon ettiklerini ve sonra da O.C.K ile görüştürdüklerini belirterek, "O.C.K telefonda bana, 'Çabuk ol, polisi arama, kolumdan yaralandım. Parayı hazırla' deyince şüphelendim ve polise gittim" dedi.

Antalya Barosu Avukat Hakları Merkezi'nden yaklaşık 10 avukatın da izlediği duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 13 Aralık 2012 tarihine bırakıldı.

TT(SU/COŞ)