Antalya'da polise başvuran Zeynep Kalakoğlu, kendisini telefonla arayan kişinin avukat sevgilisi O.C.K'yı kaçırdıklarını söylediğini ve 1 milyon TL fidye istediğini belirtti. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Kalakoğlu'dan fidye için arayan kişiden buluşma adresi almasını istedi. Telefonla arayan fidyeci, Kalakoğlu'na Kepez İlçesi Varsak Mahallesi'ndeki boş arsaya 1 milyon TL ile gelmesini söyledi. Saatler öncesinden buluşma yerine giderek önlem alan polis, Zeynep Kalakoğlu'nu bir kadın polis memuruyla buluşma yerine gönderdi.

SİVİL POLİSİ 'KOMŞUM' DİYE TANITTI

Verilen adreste fidyeciyle buluşan Kalakoğlu, yanındaki sivil kadın polisi kapı komşusu olarak tanıtıp, "Çok korktuğum için yanımda olmasını istedim" dedi. İçerisinde para olan çantayı fidyeciye teslim eden kadın daha sonra uzaklaşırken, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri operasyon için harekete geçti. Buluşma yerinde para dolu çantayı alan 31 yaşındaki Fatih Sultan Akpınar polisler tarafından yere yatırılarak gözaltına alındı. Polis daha sonra Akpınar'ın buluşma adresine geldiği otomobilin arka koltuğunda yaralı halde yatan avukat K'yı kurtardı. Gasp Bürosu dedektifleri, oto elektrikçiliği yapan Akpınar'ın yanı sıra, Isparta'da bir kahvede çalışan 28 yaşındaki Melih Alpar ve kardeşi 17 yaşındaki Ö.A. ile yine Isparta'da baldırından yaralandığı için tedavi gören 38 yaşındaki Erol Uyar'ı, hastaneden taburcu edilirken gözaltına aldı.

ARSA GÖSTERME BAHANESİYLE BULUŞMUŞLAR

Kolundan tabancayla yaralanan avukat O.C.K, başından geçenleri şöyle anlattı:

"Benimle kelepir bir arsa olduğunu söyleyerek buluştular. Arsayı göstermek için havalimanı yolu üzerine gittik. Burada beni dövüp otomobilin içerisine yatırmak istediler. Ben direndim hatta arabanın camını kırdım. Bu sırada arabanın içinde bana ateş ettiler ve kolumdan vurduktan sonra beni Isparta'ya götürdüler. Bana kendilerini ayrılmak üzere olduğum eşim F.K. ile baldızım F.C.'nin kiraladığını ve kendilerinden 600 bin TL alacaklarını söylediler. Ben de onlara 'Beni öldürmeyin, size 1 milyon TL vereyim' dedim. Sonra sevgilimi arayıp 1 milyon TL fidye istediler."

AZMETTİRİCİ 20 YILLIK ARKADAŞI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ifadeler üzerine avukat Kara'nın boşanma aşamasında olduğu karısı F.K. ile baldızı F.C.'yi de gözaltına aldı. Yapılan sorgulamada Kara'nın eşi ve baldızının, olayla hiçbir ilgilerinin olmadığı belirlendi. Şüpheliler Erol Uyar ve Fatih Sultan Akpınar ise sorgularında, şunları kaydetti:

"Avukat K.'nın arkadaşı minibüs şoförü İbrahim Seven bizi arayarak, bir avukat olduğunu, karısından ayrılmak üzere olduğunu, hem kendisinde hem sevgilisinde çok para olduğunu söyledi. 'Avukatı kaldırırsak çok para kazanırız. Fidye alırız hayatımız kurtulur' dedi. İbrahim Seven avukat K'yı arayarak, bir arsa olduğunu söyleyip bizi aracı olarak tanıttı. Biz de buluşma yerine gittik ve arabamıza alarak yola çıktık. Havalimanı yolu üzerinde arsa sahibinin geleceğini söyleyerek beklemeye başladık. Bu sırada arabada yere yatırmak istedik, ama direndi. Biz de tabanca ile kendisini kolundan vurduk. Ardından Isparta'ya kaçırdık."

Bu ifadeler üzerine polis, K.'nın 20 yıllık arkadaşı olan 41 yaşındaki İbrahim Seven'i de Antalya'da yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne götürüldü.

Avukatı vuran Erol Uyar'ın, Isparta'da tabancayı 'doldur boşalt' yaptığı sırada yanlışlıkla kendisini de bacağından vurduğu ortaya çıktı. Şüpheliler için ek gözetim süresi alındı.