Antalya'da polise başvuran Z. K, kendisini telefonla arayan kişinin avukat sevgilisi O.C.K'yı kaçırdıklarını söylediğini ve 1 milyon TL fidye istediğini belirtti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, K'dan fidye için arayan kişiden buluşma adresi almasını istedi. Telefonla arayan fidyeci, Kepez İlçesi Varsak Mahallesi'ndeki boş arsaya 1 milyon TL ile gelmesini söyledi. Verilen adrese giden K, içerisinde para olan çantayı fidyeciye teslim etti. Para dolu çantayı alan 31 yaşındaki Fatih Sultan Akpınar polis tarafından gözaltına alındı. Polis, daha sonra Akpınar'ın buluşma adresine geldiği otomobilin arka koltuğunda yaralı halde yatan avukat K'yı kurtardı.

Gasp Bürosu dedektifleri, oto elektrikçiliği yapan Akpınar'ın yanı sıra Isparta'da bir kahvede çalışan 28 yaşındaki Melih Alpar ve kardeşi 17 yaşındaki Ö.A. ile yine Isparta'da baldırından yaralandığı için tedavi gören 38 yaşındaki Erol Uyar'ı, hastaneden taburcu edilirken gözaltına aldı. Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen ve O. C. K'nın 20 yıllık arkadaşı olduğu belirlenen kişi de Antalya'da evinde yakalandı.

Avukat K. ifadesinde, şüphelilerin kendisini arsa gösterme bahanesiyle geldikleri arazide silah tehdidiyle kaçırdıklarını belirtti. Yaşı küçük olan Ö.A. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, diğer 4 şüpheli, Gasp Büro Amirliği'nde 2 gün boyunca sorgulandı.

Sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden İbrahim Seven ile birlikte Fatih Sultan Akpınar, Erol Uyar ve Melih Alpar, 'nitelikli yağma', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'kasten yaralama' ve 'ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçlarından tutuklandı. Yaşı küçük olan Ö.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.