Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren müvekkiller, avukatları İ.D.'nin kendilerini dolandırdığını söyleyerek şikayetçi oldu. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal soruşturma başlatırken şikayetçileri tek tek dinleyerek evrakta inceleme yaptı. Dolandırıldıklarını iddia eden mağdurlar, "Bizlere mahkeme evrakı diye belgelere imza attırıyordu. Bu sırada aralarına yerleştirdiği boş kağıtlara imza attırmış ve bunların üzerine senet düzenleyip evimize, araçlarımıza ve tarlalarımıza icra getirdi" dedi.

Savcı Şanal'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri avukat İ.D. ve çalışanlarına yönelik operasyon başlattı. İ.D.'nin yanı sıra görevdeki sekreteri H.Ö ve eski sekreteri A.Ş. gözaltına alındı. Sekreterlerin evlerinde ve avukat İ.D.'nin ofisinde arama yapan polis birçok evraka incelemek üzere el koydu.

Sağlık kontrolünden geçirilen avukat ve iki çalışanı, Mali Suçlar Büro Amirliği'ne götürüldü. Haklarındaki nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik soruşturması nedeniyle geceyi nezarethanede geçiren İ.D., A.Ş. ve H.Ö. bu sabah adliyeye sevk edildi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.



SK(SU/CK)