Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 3 gün önce sabah saatlerinde, aralarında 2 avukat ve 3 mübaşirin de bulunduğu 12 kişinin ev ve işyerlerine baskın düzenledi. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık yapmak' ve 'rüşvet' suçlamalarından 1'i kadın, 11 kişi gözaltına alınırken şüphelilerin sorguları dün gece yarısı tamamlandı.

Suç örgütü üyesi oldukları iddia edilen Antalya Barosu avukatları İ.K., M.Ö.K. ve M.S., mübaşirler C.Ö. ve E.K., çete lideri olduğu ileri sürülen R.E. karısı ve yardımcısı Y.E., diğer şüpheliler M.D., T.K., M.Ö. ve V.Ş.Ö.'yü adliyeye sevk etti. Şüphelilerin; 15 kişiyi iş bulma vaadiyle ya da hem yerel Antalya mahkemeleri hem de Yargıtay'da bulunan sözde kendilerine yardımcı olan hakim ve savcılar aracılığıyla dosyalara lehte karar çıkartmak ve verilmemesi gereken evrakı alma vaadinde bulunarak, sahte belge düzenleyip dolandırdığı öne sürüldü.

Şüphelilerin, Yargıtay'da bulunan bir davadan lehte karar çıkarmak için bir müştekiden 300 bin TL aldıkları, Akdeniz Üniversitesi'nde işe başlatmak için C.G. adlı kızın babasından 5 bin TL aldıkları ve toplamda yaklaşık 1 milyon TL'lik vurgun yaptıkları iddia edildi. Şüphelilerin sahte atama yazısı düzenlediği de ortaya çıktı.

OPERASYONDA NELER ELE GEÇİRİLDİ?

Çete lideri ve yardımcılarının evlerindeki aramalarda 3 tabanca, muşta, mühürler, jammer cihazı, telsizler, kelepçe, 2 kılıç, özel yapım aynı anda şiş olma özelliği bulunan balta, savaş baltası, sahte resmi belge çıkartmada kullanılan elektronik daktilo, sahte oto plakaları, mermiler ele geçirildi.