Olay, saat 01.00 sıralarında Boğazkent Beldesi'nde Belediye Başkanı Cengiz Gökoğlu'nun evinde meydana geldi. İddiaya göre, beldede arsası bulunan avukat D.Ü., plan tadilatı yapılması için belediyeye başvurdu. Konu, Boğazkent Belde Meclisi'nde dün görüşüldü. Meclis, plan tadilatının görüşülmesi için Beldiye İmar Komisyonu'na havale edilmesine karar verdi.

Bunun üzerine avukat D.Ü., dün gece telefonla aradığı Belediye Başkanı Cengiz Gökoğlu'na, kendisiyle görüşmek istediğini söyledi. Evde olduğunu belirten Gökoğlu, beklediğini kaydetti. D.Ü., yanına kardeşleri B.Ü ve E.Ü.'yü de alarak Gökoğlu'nun evine gitti. Taraflar konuyla ilgili bir süre görüştükten sonra Gökoğlu, D.Ü. ve kardeşlerini kapıya kadar yolcu etti. Ancak bu sırada çıkan tartışma kavgaya dönüştü ve taraflar birbirlerine silah çekti. D.Ü.'nün kardeşleri, tabancalarıyla Başkan Gökoğlu'na ateş etti. Tabancalardan biri tutukluk yapınca ateş almazken, ateş alan diğer tabancadan çıkan kurşun ise Gökoğlu'na isabet etmedi. Tabancasıyla karşılık vermek isteyen Başkan Gökoğlu'nun başına saldırganlardan biri bira şişesiyle vurarak yaraladı.

BAŞKANIN TABANCASINI ALIP KAÇTILAR

Bir süre kapı önünde boğuşan taraflar, tabancalarını yere düşürdü. Gürültüler üzerine Cengiz Gökoğlu'nun evdeki eşi Ayşe, oğlu Şevket ve çevredeki komşuları olay yerine geldi. Saldırganlar, kendilerine ait bir tabancayı olay yerinde bırakırken, Gökoğlu'nun düşürdüğü ruhsatlı tabancayı da yanlışlıkla alarak plakası alınamayan bir otomobille kaçtı.

Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri başından aldığı darbe sonucu hafif yaralanan Başkan Gökoğlu'na müdahale etti. Sabah saatlerinde jandarma karakoluna giderek ifade veren Başkan Gökoğlu, D.Ü ve kardeşlerinden şikayetçi oldu. Jandarma ekipleri kaçan 3 saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.