Adana Barosu'nda düzenlenen törende, Baro Başkanı Aziz Erbek, kayıtlı 1750 avukat arasında en kıdemli ikinci avukat olan Zahit Öztekin ile verdiği cüppe ile meslek hayatına atılan aynı zamanda adını taşıyan torununu kutladı. Aziz Erbek, "43 yıl fiilen avukatlık yapan üstadımız, ağabeyimiz Zahit Öztekin ile aynı adı taşıyan, Adana'nın sevilen bir ailesinin bireyini meslektaşımız olarak aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Mesleğimiz yeni, kaliteli, güçlü bir avukat kazandı. İnşallah sağlık içinde bu mesleği yürütür. Başarılar diliyorum" dedi. Erbek, Zahit Öztekin'in, Baro'ya kayıtlı Seyfettin Tokbey'den sonra gelen en kıdemli avukat olduğunu hatırlatırken, "Şu anda baromuza kayıtlı yaklaşık 1750 avukat var. Bugüne kadar bu salonda babadan oğula cübbe devrini birçok kez yaşadık ancak, deden toruna cübbe devrini ilk kez yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz" diye konuştu.

Cübbesini torununa veren emektar avukat Zahit Öztekin şöyle dedi:

"Meslektaşım, isimdaşım, torunum ve gururum. Ben 1949 yılı mezunuyum. Adana Barosu'nda, bizim dönemimizde 30 avukat vardı. Benim sicil numaram; 182'dir. Aslında oğlum Serdar Öztekin'in de avukat olmasını istemiştim. Ancak, kısmet olmadı. Benim mesleğim torunuma kısmet oldu. Çok mutluyum."

Zahit Öztekin, avukatlığın onurlu ve fedakarlık isteyen, insanları olgunlaştıran bir meslek olduğunu, torununun bu meslekte çok başarılı olacağına inandığını , bu konuda tüm bilgi birikimiyle onun yanında olacağını söyledi.

Stajını, deniz ticaret ve şirket davaları konusunda yapan genç avukat Zahit Öztekin ise, adını aldığı dedesi kadar başarılı bir avukat olmak istediğini vurgulayıp, avukatlık mesleğini seçmeye orta okul yıllarında karar verdiğini anlattı. Öztekin, şunları söyledi:

"Dedemin izinden gururla gideceğim. Bu onurlu mesleği yaparken dedemin katkı ve tavsiyelerini aklımdan hiç çıkarmayacağım. Eğitim hayatım boyunca annem, babam ve kardeşimin yanı sıra benim her zaman yanımda olan dedeme ve tüm büyüklerime teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Adana Barosu'nun, '3197' sicil numaralı üyesi olan Zahit Öztekin, aynı zamanda Atlıspor Kulübü As Başkanı olan babası tekstilci Serdar Öztekin, annesi Zeynep Öztekin ve diğer aile bireylerinin de katıldığı törende avukatlık yemini ederek, ruhsatını Baro Başkanı Aziz Erbek'ten aldı.



BY(BK/İD)