Hülya Avşar, 49'uncu doğum gününü festivalde bir çiçekle kutladı. Gazeteciler, Antalya Kültür Merkezi'nde 'Pazarları Hiç Sevmem' galası öncesi tek bir dal çiçekle Avşar'ın yeni yaşını kutladı. Jüri Başkanı Avşar, "Altın Portakal Film Festivali ile yaşım aynı. Bizim aileden 3 kişinin de doğum günü bu ay. Hiçbirimizinkini kutlayamadık. Dönünce kutlayacağız" dedi.

"ALLAH'TAN BAŞKA NE İSTERİM?"

Her yaşın kendi güzelliği olduğunu belirten Hülya Avşar, yaşından memnun olduğunu söyledi. Avşar, "Gözüm arkada kalmadı Allah'a şükür. O kadar güzel şeyler nasip eyledi ki bana. Artık arsızlık olur, yaşımdan çok küçük göstermek ya da küçülmek. Bundan sonra çocuğumu büyütüp, onun güzel günlerini görmek istiyorum" diye konuştu. Oyunculuğa ve televizyon programcılığıma 10 yıl daha devam etmeyi planladığını aktaran Avşar, şöyle konuştu:

"Allah'tan başka ne isterim ki? Daha genç olsam ne olacak? Artık kadın- erkek ilişkilerinde bu yaş sorun olmuyor. Yani insan sağlıklı olsun yeter. Herkes nasıl mutlu oluyorsa onu yaşasın. Hiç kimseye de bunu yargılamak düşmez."

GÖNÜL MESELELERİNE KAFA YORMUYORUM

Hülya Avşar, "Avşar'ın gönlü hala açık mı?" sorususu üzerine "Zor soru. Çünkü açtığım an dolar biliyorum. Biraz daha zaman var. Daha doğrusu ona kafa yormuyorum. Bir de dinlenmek bana çok iyi geldi. Mayın tarlasında yürüyor gibiyim" diye karşılık verdi.

YENİ FİLM GELİYOR

Festivalin Jüri Başkanı Avşar, Kutluğ Ataman'ın yeni filminde rol alıp- almayacağına ilişkin soru üzerine yönetmeni çok beğendiğini, ama ondan önce kendi filmi bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Kutluğ, benim çok beğendiğim yönetmenlerden biri. O zaten hazırlığını yapmış. Şimdi değil 2014'de. Çok hoş bir senaryosu var. Kadrosu da çok iyi. Yapacağız. Ama ondan önce benim başka bir filmim var. Filmin ismini söylemeyeyim, değişebilir. Mine Artuğ yazdı. Yönetmenine henüz karar verilmedi. Konusunu, temasını ben verdim. Çok başarılı yazdı. Komedi oynayacağım. Ama durum komedisinden bahsediyorum. Dolayısıyla önce kendi filmim var. Sonra diğer film var. Bir ara 'Yönetsem mi?' diye düşündüm, ama çok yoracaktı. Bir de cesaret edemedim. Yönetmenlik çok başka bir şey. Haddim olmadığını düşündüm. O yüzden vazgeçtim."

"SİNEMAYI YAPIMCILAR BALTALIYOR"

Hülya Avşar, Altın Portakal Film Festivali'nin yarışma filmleri hakkında ise “Çok başarılı yönetmenler var. Bizim sinemamız çok gelişmiş. Sadece kendi kıymetini bilmediğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. Festival kapsamında izlediği filmlerin çok güzel yerlere geleceğine inandığını dile getiren Avşar, "Tabii ki içlerinde beğenmediğimiz, sıkıldığımız var. Beğendiklerimiz için söylüyorum. Reji, renkler, bakış açısı ve anlatım şekliyle. Bence bizim sinemamızı yapımcılar baltalıyor. Sinemayı baltalayanların yapımcılar olduğunu inanıyorum. Kazandıkları paranın birazını sinemaya yatırsalar çok şeyler olacağına inanıyorum. Gözlerim doluyor. Canavar gibi yönetmenler geliyor" diye konuştu.

"BEN FARKLI BAKIYORUM"

Hülya Avşar, jüri arasında zaman zaman gergin anlar olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Çünkü benim bakış açımla jürinin bakış açısı çok farklı. Tabi ben daha popülervari bakıyorum. Ben zaten sinemaya çok farklı bakıyorum. Sinema, sadece bir şeyi anlatmak değil. Sinema farklı bir şey. Bence derslerde bile tarih sinema ile anlatılmalı. Bence sinema bu kadar önemli. Yani kavga kıyamet gidiyor ama çok tatlı gidiyor. Bütün arkadaşlarıma bayılıyorum."