Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, 2012 yılının ilk 6 ayında müdürlüklerine bağlı gümrük kapıları ile yaz sezonunun gelmesi nedeniyle tatilcilerin sınır kapılarında oluşturacağı yoğunlukla ilgili gazetecilere bilgiler verdi. Sınır kapılarında kaçakçılara göz açtırmadıklarını belirten Yalçın, ekiplerin kaçakçılıkla mücadele için aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Yalçın, yaz sezonunu gelmesi nedeniyle Avrupa’da yaşayan işçilerin tatile çıkmaya başladığını hatırlattı. Yalçın, "Özellikle bu haftadan itibaren Türkiye’ye girişte yoğunluğun artacağını bekliyorum. Vatandaşlarımızı özellikle hafta sonu yaşanan yoğunlukların önüne geçilmesi ve sahada işlemlerin daha kısa sürede tamamlanması için bir ricamız var. Vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum: Cumartesi ve pazar günlerinde çok fazla yoğunluk oluyor. Bu nedenle Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yoğunluk oluşabiliyor. Bu yoğunluğun oluşmaması ve daha kısa sürede işlemlerin tamamlanması için Türkiye’ye girişlerin diğer günlere de yayılmasında fayda var" dedi.

Müslüm Yalçın, personel sayılarını da yetersiz olduğunu belirtti. Yalçın, "Şuan müdürlüğümüze bağlı sınır kapılarında 707 personel var. Bu sayının işlemlerin daha hızlı yapılabilmesi için enaz bin olması lazım. Buna rağmen özveriyle çalışan personelimiz, vatandaşlarımızı mağdur etmemek için mesai gözetmeksiniz çalışmalarını sürdürüyor. Kapıkule Sınır Kapısı’nı kullanacak vatandaşlarımızın 'www.edirnegumruk.gov.tr' adresini girerek saha yoğunluğunun son 2 saat içindeki halini görebilirler. Anlık görülmesi içinde çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Yurt dışında yaşayan bazı vatandaşların bazı ülkelerde rüşvet ödediğini belirten Yalçın, "Sosyal paylaşım sitesinde bir gurbetçimiz, başından geçen rüşvet olayını kameraya alarak paylaşmış. Allah'a şükür bizim sınır kapılarımızda böyle bir durum söz konusu asla değil" dedi.

Ardından Yalçın, gazetecilerle gümrük sahasını gezdi ve Türkiye’ye giriş yapan vatandaşlarla sohbet etti ve yol durumu hakkında bilgiler aldı.

Almanya’nın Münih kentinde yaşayan ve memleketi Samsun’a giden Cevdet Sarı, Türk sınırına girince gözyaşlarını tutamadı. Ülkesini çok özlediğini belirten Sarı, "Her zaman ülkeme girince çok duygulanıyorum. Vatan hasreti çekmek çok zor" diye konuştu.



FK(LK/BT)