Antalya'nın turizm cenneti Kundu Köyü'nde Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara mal edilen lüks Mardan Palace Hotel'in 9 bin 386 metrekarelik yüzme havuzu Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun en büyük yüzme havuzu olarak belirlendi. Mardan Palace Hotel'in havuzu, 8 bin metrekarelik büyüklüğü ve 35 metre derinliğiyle dünyanın en büyük havuzuna sahip Şili'deki havuzu, alan genişliğiyle geride bıraktı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve birçok 5 yıldızlı otelin yüzme ve süs havuzlarının tasarım, proje, imalat ve sonrasındaki teknik çalışmalarını yürüten Günsu firması, Mardan Palace Hotel'e yaptığı bu havuz ile Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük yüzme havuzu projesine imza attı.

Günsu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kahraman, alan bakımından Şili'deki havuzu geçmiş olmalarına rağmen derinlik ve su hacmi ile Şili'deki havuzun dünyanın en büyük yüzme havuzu kabul edildiğini söyledi. Karaman, gelecek sezon Kadriye'de faaliyete girecek olan Titanic Hotel için 8 bin metrekare alan genişliği, 11 bin 200 metreküp su hacmine sahip havuzun tasarım, proje, imalat ve sonrası teknik çalışmalarını yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

SÜS HAVUZUNDA DA TÜRKİYE REKORU

Mustafa Karaman, Mardan Palace Hotel'de yaptıkları 4 bin 850 metrekare alan genişliği ve 3 bin 330 metreküp su hacmi ile Türkiye'nin en büyük süs havuzunun da inşa edildiğini söyledi. Süs havuzunu, Alman OASE firması ile işbirliği ile yaptıklarını açıklayan Karaman, su, ışık ve müzik gösterileri görsel şovların da yer aldığını kaydetti.