Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, gün içinde binlerce kişinin girip çıktığı ve yüzlerce çalışanı olan Migros AVM'de yangın tatbikatı düzenledi. Çalışanların yangına karşı yapması gerekenleri öğrenmesi amacıyla düzenlenen tatbikat kapsamında ekipler 4 itfaiye aracı ile bir ambulansla AVM'ye geldi.

Saat 09.00'da çalan yangın alarmı ile birlikte binayı hızla boşaltan AVM çalışanları, senaryo gereği, tekerlekli sandalyedeki temsili engelli bir arkadaşlarını binadan tahliye ederken alkış aldı. Tatbikat gereği yangın merdivenini açan itfaiye erleri de dumandan etkilenen bir çalışanı yangın merdiveniyle binadan çıkardı.

Tatbikatın ardından itfaiye görevlileri, AVM çalışanlarına yangın söndürme brifingi verdi. Yangın tüplerini alevlere karşı kullanan çalışanlar, itfaiye görevlilerinden tam not aldı.

AVM Müdürü Caner Özdağ, her gün binlerce kişinin girdiği merkezde çalışanların yangın bilincini edinmesi için böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Bugün gördük ki arkadaşlarımız yangına karşı derslerini çalışmış. Olası bir yangın sırasında her çalışanımız ne yapması gerektiğini harfiyen tatbik etmiş oldu" dedi.



ÖE(SU/CK)