Olay saat 13.30 sıralarında Muratpaşa Güllük Caddesi üzerinde bulunan Selekler Çarşısı'nda meydana geldi. 'Gardrop' adlı kadın giyim mağazasında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın nedeniyle AVM'yi bir anda dumanlar kapladı. Mağaza sahibi Saniye Tatlı'nın dışarı çıkarak kendisini kurtardığı yangın sırasında, dumanları fark eden çok sayıda AVM çalışanı kendilerini panikle dışarı attı. Polis ve itfaiye ekiplerinin de tahliye çalışmalarına yardım ettiği yangın, Antalya İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerce kısa sürede kontrol altına alındı.

Olay sırasında mağazası tamamen kullanılmaz hale gelen işyeri sahibi Saniye Tatlı, itfaiye ekiplerinin çalışmasını gözyaşları içinde seyretti. Arkadaşlarının sakinleştirmeye çalıştığı Tatlı'ya olay yerine gelen 112 ambulansında bir süre oksijen tedavisi uygulandı.

MÜSABAKADAN YANGINA

Çarşıda çıkan yangına olay yerinden yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki özel platformda Türkiye adına 8'inci Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası'nda yarışan görevliler de müdahale etti. Bu yıl ilk kez olimpiyatlara katılan Türk ekibi, tecrübe eksikliğinden dolayı iyi bir derece elde edemezken, AVM'deki yangında başarılı bir performans gösterdi.



ÖE(SU/COŞ)