Bergama’da marangozluk yapan Mehmet Çalışkan, dün sabah saatlerinde 35 VEB 84 plakalı otomobiliyle kendisini evinden alan teyzesinin oğlu A.Ç. ile birlikte, anne ve babasının yaşadığı Karalar Köyü’ne gitti. Burada, 35 yaşındaki Hüseyin Çelik ve 32 yaşındaki Ferhat Topal’ı da yanlarına alan kuzenler, Manisa’nın Soma İlçesi’ne bağlı Yayladere Köyü yakınlarındaki Menteş Ilıcası Mevkii’ne gitti.

4 kişi birbirlerinden ayrılıp, yalnız olarak avlanmaya başladı. Bir süre sonra iddiaya göre, A.Ç., çalıların arasından ses gelmesi üzerine av tüfeğiyle ateş etti. Domuz vurduğunu zannedip çalıların arasına bakan A.Ç., teyzesinin oğlu Çalışkan’ı kanlar içinde buldu. A.Ç. ile iki arkadaşı, otomobile bindirdikleri Çalışkan’ı Bergama Devlet Hastanesi’ne götürmek üzere yola çıktı.

YOLDA ÖLDÜ

Yaklaşık 3 ay sonra baba olmayı bekleyen Mehmet Çalışkan, yolda can verdi. Çalışkan’ın ölmesi üzerine paniğe kapılan A.Ç., otomobildeki iki arkadaşını ikna etti ve teyzesinin oğlunun üzerindeki kanlı yeleği Karalar Köyü yakınlarında ormanlık alana attı. A.Ç., daha sonra Bergama Devlet Hastanesi’ne gidip, Çalışkan’ın kendini vurduğunu söyledi. Olayla ilgili jandarmanın başlattığı çalışma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi, ifadelerin birbirini tutması üzerine serbest bırakıldı. Ancak otopside, sağ kol, sağ dirsek ve boynunun sağındaki saçma izleri nedeniyle Çalışkan’ın intihar etmediği anlaşıldı. Ayrıca Karalar Köyü’ünde inceleme yapan jandarma, Çalışkan’a ait kanlı yeleği buldu ancak saçma izlerine rastlamadı. Bunun üzerine, A.Ç., Hüseyin Çelik ve Ferhat Topal yeniden gözaltına alındı.

KORKTUĞU İÇİN YALAN SÖYLEMİŞ

Sorguya alınan 3 kişi, bir süre sonra gerçeği itiraf etti. A.Ç.’nin ilk ifadesinde, "Çok pişmanım, cezaevine girmekten korktuğum için yalan söyledim. Domuz sanarak ateş ettim ancak teyzemin oğlunu vurduğumu görünce ne yapacağımı şaşırdım. İki arkadaşımı da benimle aynı ifadeyi vermeleri için ikna ettim" dediği öğrenildi. A.Ç., suçunu itiraf ettikten sonra bugün sabah, yoğun güvenlik önlemleri altında, olayın meydana geldiği bölgeyi jandarma ekiplerine gösterdi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kaza kurşununa kurban giden ve henüz 11 ay önce Saniye Çalışkan ile dünya evine giren Mehmet Çalışkan’ın cenazesi, otopsinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Bergama Şadırvan Camii’nde, genç adam için cenaze töreni düzenlendi. Talihsiz adamın babası Lütfi, annesi Nevze ve eşi Saniye Çalışkan ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Çalışman ilçe mezarlığında toprağa verildi. Baba Çalışkan, "Benim oğlumun intihar etmesi imkansızdı. Ayrıca biz olayın kaza sonucu meydana geldiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan jandarmada işlemleri süren üç kişinin adliyeye sevk edileceği bildirildi.



CŞ(İÖ/SS)

---

A.Ç.: Arif Çoban