Yaklaşık bir yıl önce köylüler tarafından Pozantı İlçesi Alpu Köyü ormanlık alanında bulunan yırtıcı kuşlar, Adana'nın merkez Çukurova Belediyesi ekiplerine teslim edildi. Şahin ve kaya kartalı, Çukurova Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü'nde görevli veterinerler tarafından tedaviye alındı. Şahin ve kaya kartalı yaklaşık bir yıl süren tedavi sonrasında Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan tarafından, bulundukları ormanlık bölgede doğaya bırakıldı.

Başkan Arıkan, "Benim de köyüm olan bu bölgede bilinçsiz avcılar tarafından yaralanan yırtıcı kuşları tedavi ederek, yeniden doğaya saldık. Nesli tükenmek üzere olan bu yırtıcı hayvanları korumalıyız. İnsanlar için hürriyet ne kadar güzel ve vazgeçilmez duyguysa, hayvanlar için de o kadar güzel olmalı. Yaban hayatında yaşamaya alışmış olan kuşları özgürlüğüne kavuşturmanın mutluluğunu yaşadık" diye konuştu.

Kaçak avlanan avcıların ilgili birimlere bildirilmesini isteyen Başkan Arıkan, av zamanı da olsa, avcıların bilinçli bir şekilde avlanması gerektiğini söyledi.



CK(OA/CK)