Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Üzümlü İlçesi'ne bağlı Avcılar Köyü'ne 1 kilometre uzaklıktaki 'Eski Avcılar' olarak bilinen bölgede 29 Mart gecesi boş olan bir okul, 2 ev ve bir de sulama kanalına 'Kafir Aleviler hepiniz yanacaksınız' ve 'Hepiniz kafirsiniz' yazıları yazılmış, iki boş evin duvarına da üç hilal çizildi. Yazılara başta köylüler olmak üzere, bazı siyasi parti temsilcileri de sert tepki gösterirken, bu provokasyonun amacına ulaşamayacağını ifade etti.

İstanbul’daki Alevi ve Sünni vatandaşlardan toplanan yaklaşık 8 bin 500 imzanın yer aldığı metin Erzincan'a getirildi. Kartal Cemevi Derneği'ne mensup 30 kişi bugün önce Avcılar Köyü'ne gitti, burada bir süre kaldıktan sonra Erzincan Valiliğine geçerek topladıkları imzaları Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi’ye teslim etti. Valilik çıkışı bir açıklama yapan Kartal Cemevi Dernek Başkanı İsmail Saçlı, Erzincan Tanyeri Derneği, Avcılar Köyü ve Kartal Cemevi Vakfı adına basın açıklaması yaptı. Saçlı, Avcılar bölgesinde meydana gelen olayla ilgili olarak yapanların ortaya çıkartılması amacı ile topladıkları imzaları Vali Vekiline teslim ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Geç gelmemizin nedeni daha sakin ortamda, daha sağlıklı düşünmek. Avcılar Köyü'nde duvarlara yazılan yazıları kınıyoruz. İnanç ve mezhep ayrımcılığı yapan bu yazılar kardeşliğimizi ve birliğimizi bozma amacı taşımaktadır. Bu olayların tekrarlanmamasını, suçluları ve bunu tetikleyenlerin bulunmasını ve gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Emperyalist güçlerin son zamanlarda Ortadoğu’da uygulamak istediği planların parçası olmayacağız. Ülkemizde bir Alevi- Sünni kavgası istemiyoruz. Bizler Adıyaman, İzmir ve Erzincan’da yaşananların bir planın parçası olduğunu düşünüyoruz. Bir daha yeni Maraşlar, Çorum’lar Sivas’lar Gazi’ler yaşamak istemiyoruz. Hükümeti duyarlı olmaya bu konuyu aydınlatmaya davet ediyoruz."

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ise bazı endişelerinin olduğunu anımsatarak, "Burada bu toplumu birbirine karşı getirmek isteyenler var. Bunların kim olduğunun ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Yoksa amacımız gelip şov yapmak, siyaset olarak bir şey yapmak değildir. Biz bu ülkede kardeşçe yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Bu olayı yapanların bir an evvel yakalanmalarını talep ediyoruz" dedi.



RD(KS/İD) (FOTORĞAFLI)