Kış mevsiminin oldukça sert ve uzun geçmesi yüzünden zor durumda kalan kanatlı hayvanlara bu defa onları avlayan avcılar sahip çıktı. Doğu Karadeniz Av ve Yaban Hayatı Federasyonu'na bağlı derneklere üye avcılar, Erzincan Orman Su İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yemleme yaptı.

Trabzon’dan araçlarına yükledikleri yaklaşık 1 ton buğday ile Erzincan’a gelen avcılar, müdürlük ekipleri ile birlikte merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Pınarönü Köyü kırsalındaki alanlara yem serpti. Erzincan’daki yemleme çalışmalarının ardından Erzurum, Gümüşhane ve Bayburt’ta da yemleme yapacak olan avcılar, av sezonunda avladıkları hayvanlara karakışta sahip çıktıklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Fuat Güler, hava şartlarının çok olumsuz geçmesi nedeni ile av yaban hayatının olumsuz şekilde etkilendiğini söyledi. Güler, "Ocak ayından itibaren av ve yaban hayatını desteklemek amacı ile yemleme çalışmalarına başladık. Karadeniz’den gelen avcı derneklerimizin yemleme talepleri üzerine, ekiplerimizle birlikte yemleme yaptık. Avcı derneklerimizin bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Doğu Karadeniz Av ve Yaban Hayatı Federasyonu Başkanı Hasan Asma, av sezonunda tüm avcıların yörede avlandığını belirtti. Asma, "Şu anda av sezonu yok. Hayvanlar soğukta telef oluyor. Avcının sadece avlayan olmadığını, doğayı korucu yaşatıcı özelliğini göstermek istedik. İnşallah bu faaliyetler aralıksız devam eder" diye konuştu.