Şiddetli geçen kış nedeniyle av sezonunu 1 ay erken kapattıklarını belirten Abdullah Erzurum, karla kaplı bitki örtüsünde yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar için doğaya 8 ton yem bıraktıklarını belirtti. Sırtına tüfek takan avcının tek mermi atmadan spor amaçlı kilometrelerce yürüdüğünü, hatta bulduğu yaralı hayvanlara yardım elini uzattığını ifade eden Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, şöyle konuştu:

"Mesela ben yürürken başım hep eğiktir. Çünkü karıncayı bile incitmekten çekinirim. Hava sıcaklığı sıfırın altında 30 dereceye kadar düşmesi ve bitki örtüsünün tamamen karla kaplı olması nedeniyle keklik ve tavşan avını bir ay erken bitirdik. Çünkü hayvanların çaresiz olduğunu gördük. Bizler doğadaki yaban hayatı sürdürerek avcılık yapan kişileriz. Hibe ve satın aldığımız 8 ton yemi kekliklerin çoğunlukta yaşadığı yerlere bıraktık."

Erzurum'un tüm ilçelerinde yemleme yaptıklarını ve bu çalışmalara kaymakam ve Emniyet amirlerinin de katıldığını belirten ekleyen Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, 200'e yakın üyelerinin bulunduğunu bildirdi.  Tüm üyelerin hayvansever olduğunu ve büyük çoğunluğunun evinde kedi, köpek ve kuş beslediğini sözlerine ekleyen Erzurum, şöyle konuştu:

"Belki çok garip gelecek ama avcılar dünyanın en merhametli insanlarıdır. Bizler doğanın dengesini koruyan bir koluz. Bizimki öldürmekten çok spor yapmaktır. Bana deseler 'Gezmeye çıkalım' bir adım yürümem. Ama tüfeğimi omuzuma taktığımda tek mermi atmadan kilometrelerce yürürüm. Bizler her zaman doğada sürdürülebilir bir avcılık yapıyoruz. Doğaya karşı çok saygı duyar ve sahip çıkarız. Vurduğumuz hayvana çok kibar ve nazik davranırız."



Tİ(KS/İD)