ARAMA ÇALIŞMALARINA SABAH DEVAM EDİLECEK

Yaşanan olay sonrası sahile gelen baba Mevlüt Karataş, çocuğunu kendi imkanlarıyla aramaya devam ettiğini belirterek, "Biz bu olaya açıklık getirecek bir şeyler istiyoruz. Benim ciğerimin yandığı bir şey değil. Yarın her hangi bir vatandaşın yakınına burada bir şey olunca sorumluluk verecek bir şeyleri olsun. Biz hiçbir yere gidip derdimizi anlatamadık. Çocuğumuz sağ mı ölü mü bilen yok. 17.00’den 24.00’e kadar biz kendi çabamızla aradık. Deniz Polisi ekipleri 'Bizim saat 21.00'den sonra arama çalışması yapmaya yetkimiz yok' diyor. Sandalı kiralarken can yeleği verilmemiş. Vatandaşın can güvenliği ve sağlığı bu kadar ucuz mu? Çocuğumu aramak için yarın sabah gelineceği söyleniyor" dedi.

Acılı anne ise ağlayarak, "Can simidi, teknenin dışında telefon numarası var da benim çocuğum nerede o zaman, çocuğumu bulun hadi. Yardıma bile gitmemişsiniz" şeklinde feryat etti.


BİR DAKİKADA CAN PAZARI YAŞANDI

Teknede kardeşi Okan Can ile beraber bulunan ve ağabey Volkan Karataş, her şeyin bir dakikada gerçekleştiğini belirterek, "Bir anda deniz patladı, kiraladığımız motorlu sandalın kenarından su almaya başladığını sonradan fark ettik. Her şey bir dakika içinde oldu. Motorlu sandala binerken ne can yeleği verdiler ne de başka bir şey. Bizimle sadece sandalın kürekli mi motorlu mu olduğu hakkında pazarlık yapıldı. Bize kaç kişi bineceğimizi bile sormadılar. Hiçbir tedbir, önlem yok" diye konuştu.


KARDEŞİMİ KURTARMAK İÇİN ÇOK GEÇTİ

Dalgaların kardeşi Okan Can Karataş’ı açığa sürüklediğini vurgulayan Volkan Karataş, "En küçük kardeşim Okan Can ile eşim yüzme bilmiyorlar. Ortanca kardeşim ve eşi yüzme biliyorlar. Okan’ı uzun süre kurtarmaya çalıştılar, fakat çıkartamadılar. Okan’la aramızdaki mesafe bayağı açılmıştı, eşim bana yakın olduğu için onu kurtarmaya çalışıyordum. Yardım çığlıklarımızı kimse duymadı. Çevremizde en az 35 sandal daha vardı. Eşimle birlikte yüzerek dolum tesislerine vardık. Kardeşimi kurtarmak için geri dönmek istedim, ama her şey için çok geçti, kardeşim gözden kaybolmuştu. Aranması gereken kardeşim denizin içerisindeyken, Sahil Güvenlik Ekipleri bizi alıp götürdüler" diye konuştu.

 


SK-K (GÖ)