Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, ”Kanadalı firma yeterince rezerv bulunmadığı gerekçesiyle ruhsatını iptal ederek bölgeden çekilme kararı aldı. Bölge ciddi bir tahribattan kurtuldu” açıklamasını yaptı.

Kanadalı şirketin 'yeterli rezerv bulamadığı' gerekçesiyle bölgeden çekilmeye başladığını belirten Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, şunları söyledi:
“Bugün Kaymakamlık tarafından bölgemiz için çok güzel bir haber aldık. Bölgemizde altın aramak için ruhsat alan ve bölgede çalışmalara başlayan Kanadalı firmanın açtığı 2-3 kuyunun ardından yetersiz rezerv gerekçesiyle ruhsatını iptal ettirdiğini ve bölgeden çekilmeye başladığını öğrendik. Ama ben rezerv azlığından çekildiklerini düşünmüyorum. Burada hem bizim hem de STK’ların ciddi bir baskısı oldu. Basınımızda bu konuda bize ciddi destek verdi. Bu nedenle geri çekildiklerini düşünüyorum."

'BÖLGE CİDDİ BİR TAHRİBATTAN KURTULDU'

Kararın bölge tarihi için çok önemli olduğunu aktaran İbaş, “Altın aranacak bölge binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin miraslarını günümüze taşıyan tarihi bir yerdi. Ayrıca, içme ve tarımsal sulama kaynaklarının yanı sıra tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü bölge altın aramak amacıyla siyanürle zehirlenecekti. Alınan kararla tarihi bölgemiz ciddi bir tahribattan kurtuldu” ifadelerini kullandı.