Ordu'nun Akkuş İlçesi Seferli Beldesi'nde geçen yıl Eylül ayında meydana gelen olayda, Hasan Könez, eşiyle 6 yıldır ilişkisi olduğu iddia edilen komşuları Mustafa Yıldız’ı tarlada av tüfeğiyle ağır yaraladı. Ardından da başını baltayla keserek öldürdü. Daha sonra da cesedi ortadan kaldırmak için köyden yakın arkadaşı olan Mehmet Taşçı’dan yardım istedi. İki arkadaş Yıldız’ın vücudunu dere kenarına attı. Başını ise yaktı. Köylüler cesedi bulup durumu jandarmaya haber verdi.

Cinayetle ilgili araştırma yapan jandarma, Yıldız ile ilişkisi olan Emine Könez ve eşi Hasan Könez'i gözaltına aldı. Emine Könez cinayeti eşinin işlediğini söylemesi üzerine karı-koca ve kendilerine yardımcı olan Mehmet Taşçı olaydan bir ay sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda Yıldız'ın av tüfeğinden çıkan saçmalarla yaralandığını ancak başı kesildikten sonra öldüğü belirlendi.

Emine Könez, duruşmada Mustafa Yıldız’la 6 yıldır cinsel ilişkiye girdiğini, bundan eşi Hasan Könez’in haberinin olmadığını belirterek, "Benim Mustafa Yıldız ile 6 yıldır aramda ilişki vardı, kendisi ile zaman zaman cinsel ilişkiye giriyorduk. Aramızdaki ilişki çevremizde duyulmuştu ancak eşim Hasan’ın aramızdaki ilişkiden haberi yoktu. Ben cinayet olayına karışmadım" diyerek beraatını istedi. Hasan Könez de suçlamaları kabul etmeyerek tarlada gece domuz nöbeti beklediğini, Mustafa Yıldız’ı kendisinin öldürmediğini kaza sonucu ölmüş olabileceğini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti,  Hasan – Emine Könez çiftine planlayarak bir kişiyi öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Delilleri yok etmek için karı-kocaya yardımcı olduğu ileri sürülen Mehmet Taşçı ise 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.



NK(MS/AAA)